2014. március 18., kedd

Megjött a “Szamum”

Ezer tonnát nyom, száz kilométer per órával képes száguldani, tele van rakétákkal és haditengerészekkel. Az orosz flotta Szamum légpárnását a Krím félsziget környékén kapták kameravégre.
Az oroszok légpárnás gépszörnye a szevasztopoli öböl egyik eldugottabb mellékcsatornában várja a parancsokat. A 2000-ben tengerre bocsátott Szamum is megérkezett Szevasztopolhoz.
A Szamum rakétás korvett kettős hajóteste egy merev oldalfalú légpárnás, ahol a haladási sebesség által keltett beáramló levegő kiemeli a hajót a vízből. A kettős hajótest merev szoknyaként funkcionál, a kiemelkedő hajótest közegellenállása pedig értelemszerűen jóval kisebb, ezért a Szamum képes akár az óránkénti 105 kilométeres sebességet is elérni.
Az 1000 tonna súlyú, 64 méter hosszú, 18 méter széles korvett fedélzetén 68 főnyi személyzet telejsít szolgálatot harci szituációkban, békeidőben csupán 31-en szolgálnak rajta. A Samumot nyolc Moszkító típusú rakétával szerelték fel, amelyek tengeri és szárazföldi célpontok ellen egyaránt bevethetőek. Ezen felül 20 légvédelmi rakéta, és két rendkívül nagy teljesítményű automata gépágyú (AK-630) is az megtalálható rajta. Utóbbiak percenként 6000 lövedéket lőnek ki.
Már csak a kijevi ordasok izgalomban tartására. Egy kis barátságos fröcskölés.

http://balrad.wordpress.com/2014/03/18/megjott-a-szamum/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése