2012. december 22., szombat

A verduni püspök megáldotta támadóját

François Maupu, Verdun püspöke a rendőrkapitányságon megáldotta azt a 28 éves, a társadalmon kívül élő, állandó lakóhely és munka nélküli fiatalembert, aki augusztus 31-én este a püspökség épületében megtámadta őt.
December 13-án Maupu atyát behívták a verduni rendőrkapitányságra, hogy azonosítsa azt a férfit, aki augusztus 28-án este a püspökség épületében egy késsel megfenyegette és kétezer eurót követelt tőle. „Megengedték, hogy beszéljek vele. Hebegve kért bocsánatot… Arra kért, hogy áldjam meg, és természetes, hogy megtettem – mondta el Maupu atya a L’Est Républicain című helyi napilapnak. – Nem ijesztett rám igazán. (...) Nem volt agresszív. Inkább bizonytalannak tűnt.”
A püspök támadója elismerte tettét, valamint azt a tényt, hogy az elkövetés pillanatában alkohol befolyása alatt állt. Amikor augusztus 31-én elmenekült a helyszínről, nyomot hagyott maga után: egy kis flakon kéztisztító folyadék kiesett a zsebéből. Így a verduni kapitányság nyomozói DNS-mintát tudtak venni, és azonosították a férfit, aki már szerepelt az országos rendőrségi nyilvántartásban. A fiatalembert jelenleg lopás vádjával tartják fogva Metzben.
Maupu atya fenntartja döntését, melyet rögtön a támadás után meghozott, hogy nem jelenti fel a hajléktalan fiatalembert. „Remélem, hogy a börtönben elgondolkodik, és mihamarabb kiszabadul” – nyilatkozta.
La Croix/Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése