2012. május 18., péntek

72 millió dollárt takarítania meg Spanyolország az abortusztámogatás megszüntetésével – mondta Gador Joya, egy spanyol életpárti szervezet vezetője.
A spanyol központi költségvetés a „váratlan terhességre” különös tekintettel lévő anyasági programokat támogat, ezek keretében megy el 72 millió dollárnyi pénzt abortuszra. Ezzel egy időben arra panaszkodik az ország vezetése, hogy nincs elég pénz az egészségügyre, például nincs miből támogatni a csípőprotéziseket.
Naponta háromszáz gyermek hal meg Joya szerint, a szocialisták által liberalizált abortusztörvény szigorítását ígérő és azt „nemzeti katasztrófának” hívó konzervatív kabinet hivatalba lépése óta pedig negyvenezer abortuszt hajtottak végre – írja az ACI Prensa. Ana Mato egészségügyi miniszter kijelentette, az abortusztámogatást nem lehet beszüntetni. Az életpártiak ezután levelet írtak a kormánynak. 
Benigno Blanco, a Fórum a Családért nevű szervezet elnöke leszögezte: sok spanyol számára elfogadhatatlan, hogy az adójából abortuszokat támogat az állam. 
Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése