2012. szeptember 2., vasárnap

Már autón is hódít a kalocsai motívum

Egy somogyi formatervező személygépkocsiját ékesíti a magyar népi motívum, mely újra hódít. A kalocsai motordíszítéséről már ismert művész éjjel-nappal dolgozott az aprólékos munkát igénylő mintán.
A magyar népi motívumokat leginkább ruhákon és fali tányérokon keresők nagyot nézhettek, amikor Szabó Éva iparművész nemrég fehér robogóját kalocsai népviseletbe öltöztette. Ahogy a motor, úgy egy autó kalocsai mintával díszítése is szokatlan lehet, a Sevyca™ mesterének, viszont mondhatni már kézre áll a két komponensű, professzionális festék. Mint meséli, sokszor csak egy-két milligramm szükséges egy árnyalatból, de ahhoz, hogy tökéletes harmóniában készüljön az ősi magyar díszítés elengedhetetlen a gondos szín és ecsethasználat. Nem véletlen, hogy az autó hátsó részének pingálása több, mint három nap alkotómunkát igényelt. Vallja, hogy e népi motívum nem lehet az enyészeté, nem bújhat el skanzenekben és múzeumokban, hanem olyan hordozóra kívánkozik, amivel az emberek nap, mint nap találkozhatnak.

kalocsai motívum autó

A Sevyca™ mestere szeretné minél több helyre elvinni hazája egyik kiemelkedően gazdag díszítését. Tervei között szerepel saját autójának kalocsai mintába bújtatása, de lelkesedése olyannyira határtalan, hogyha kérik, egy házat, de még egy utasszállító repülőt is kipingálna.

http://www.sevyca.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése