2012. december 9., vasárnap

Díszek saját kezűleg

Manapság se időnk, se pénzünk nincs arra, hogy az ünnepek előtt díszbe öltöztessük lakásunkat. Pedig nem kell sok ahhoz, hogy az ünnep hangulatát belecsempésszük a környezetünkbe. Ahhoz, hogy karácsonyi hangulatba ringassuk a hozzánk érkezőket, elég egy kis dísz a bejárati ajtóra, melyet készíthetünk fenyőágból, tobozból, csipkebogyóból,fagyöngyből. Bár utóbbit az ajtó fölé szokás függeszteni.
Az előszobába tehetünk kis tálba gyertyákat, mellé leveleket, bogyókat, már ezzel is meleg, meghitt hangulatot teremtünk. Tálkákba tehetünk cukrot, édességet, magvakat kínálni, ha vendég érkezik. Az asztalokra, ablakpárkányokra tehetünk gyertyákat, persze az ünnephez kapcsolódva jó ha ezek piros, ezüst, vagy arany színben pompáznak.
Néha az egyszerű díszítés többet ér, mint a sok cicoma. A konyhát se felejtsük ki, hiszen a háziasszonyok itt töltik a legtöbb idejüket, sok helyen egybe van nyitva az étkezővel, nappalival. Egy kis felakasztott gömb, vagy gyertya a pulton,piros masni a függönyön, vagy a nappaliba elhelyezett vázában piros bogyós gallyak, itt is megteszik a hatást. Ahol gyerekek is vannak a családban, külön öröm és kedves elfoglaltság, ha a díszeket együtt készíthetjük el.
A jégkrémes pálcákat ha elraktuk, most nagy hasznát vesszük, hiszen 3-at összeragasztva csillag formában megfesthetjük őket, és csillámporral beszórhatjuk. Gyönyörű dísz az ablakba akasztva. Kis üvegtálkákba tehetünk szárított narancskarikákat, egész fahéjat.
További olcsó, praktikus segítséggel, ötletekkel, receptekkel jelentkezünk még az ünnepekig.


Vajon nem boldogabb az az ember, az a család, ahol az anyagiasság helyett a karácsonyfa alatt egy jó szó, egy finom vacsora, vagy csak egy ölelés testesíti meg az ajándékot, a szeretetet? Ha együtt várja a család Krisztus születését, együtt vannak szeretetben, békességben, ennél nagyobb ajándék nem létezhet a Földön. Gondoljunk hát erre, a várakozás időszakában, amikor a második gyertyát gyújtjuk meg az adventi koszorún!

Vásárhelyi Virág

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése