2014. február 11., kedd

Belorusszia a következő célpont?

Az Európai Unió felszólította Belorussziát, hogy engedje szabadon a "politikai foglyokat", valamint aggodalmát fejezte ki az "emberi jogok helyzete" miatt. Az EU külügyi tanácsa hétfőn határozott arról, hogy fokozott figyelmet fordítanak majd Belorussziára, és szisztematikusan elítélik majd a kormány minden intézkedését, ami "sérti az emberi jogokat", különösen a "homoszexuálisok, leszbikusok, biszexuálisok, transzszexuálisok és interszexuálisok emberi jogait".
Az EU különösen aggódik a halálbüntetés alkalmazása miatt, ami elrettentő hatása okán fokozottan nehézzé teszi, hogy a nyugati országok Belorusszia destabilizálását is megkezdjék.

Az import aktivisták többszörös pénzért sem "vállalnák be" Belorussziát
Egy gyenge kéz által vezetett országban pillanatok alatt fel lehet sorakoztatni néhány száz patkánylelkű "tüntetőt", aki kukákat gyújtogat és/vagy minden ellen tiltakozik, amit az Európai Unió kifogásol. Csakhogy senki nem fogja az életét kockáztatni néhány száz dollárért, különösen ez a patkány lelkületű célréteg nem, emiatt Belorussziát az EU aligha tudja kikezdeni.
Az azonban jelzés értékű, hogy az EU külügyérei "fokozott figyelemmel" fordulnak Belorusszia felé. Azt jelenti, hogy a nyugati tömb fel akar forgatni egy újabb országot az orosz érdekszférában, hogy így ellehetetlenítse az ukrán helyzet stabilizálását. Az Európai Unió ezzel bejelentette, hogy Belorusszia az egyik következő célpont. Nem lepődnénk meg, ha nemsokára ott is EU-párti tüntetők követelnék az elnök lemondását, majd a nemzetközi média a "rendőri agressziótól" lenne hangos.

http://www.hidfo.net/2014/02/11/belorusszia-kovetkezo-celpont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése