2012. január 23., hétfő

A brit lakosság nem fog tudni a háborúról - betiltották a Press TV-t Angliában

A Brit-Izraeli Kommunikációs és Fejlesztőközpont (Bicom) és a brit állami médiahivatal együttműködésének eredményeként az Egyesült Királyságból már nem elérhető a Press TV iráni hírportál. Korábban Sarkozy kijelentette, hogy már nincs sok idő a diplomáciára, az Irán elleni agresszió nemsokára "elkerülhetetlen lesz". Ezért a Press TV ellehetetlenítése az Egyesült Királyságban a háború előszelének tekinthető.
Korábban hírt adtunk arról, hogy az Olimpia idejére az angol hadsereg teljes készültségben lesz. A biztonsági óvintézkedésekkel ez már nem indokolható, mert nem csak a főváros belbiztonságának szavatolásáról van szó, az előkészületek a flottát is érintik, és föld-levegő rakétákat is készenlétbe helyeznek "London védelmére". A Daring brit romboló alig két hete vette az irányt a Perzsa-öböl felé.
A brit lakosság a mai napig nincs tudatában annak, hogy Líbia lerombolásának idején az ország háborúban állt, és a nyugat-európai média mindent meg is tesz azért, hogy az embereknek fogalmuk se legyen a jelenleg is zajló háborús történésekről. A Press TV betiltásával gyakorlatilag az egyetlen olyan, széles körben ismert internetes forrást szüntették meg, amin keresztül a brit lakosság tudomást szerezhetett volna a közeljövőben várható iráni háború valós történéseiről.
"Az Irán elleni szabotázsakcióknak megvan a maga napirendje. A Bicom közelről együttműködött az Ofcommal a Press TV ellehetetlenítésének ügyében." mondta Ismail Salami, iráni szerző és közel-kelet szakértő, aki a Press TV honlapján is publikál. Az Ofcom visszavonta a Press TV engedélyét és eltávolította a csatorna számára elérhető szervereit, mondván hogy a Press TV tevékenysége sérti a hírközlési törvényt. A brit médiaszabályozó ezen felül 100000 font büntetés befizetésére kötelezte a Press TV-t.
"A brit királyi családdal szoros kapcsolatban lévő Ofcom gyakorlatilag a kormányzat és a legbefolyásosabb csoportok döntését mondta ki, ennek semmi köze a hírközlési törvényhez. Ez a bizonyos "londoni székhelyű" cég a cionista politikai ideológia végrehajtó gépezete, ugyanis a Bicom rendszeresen támogatja azokat, akik valamilyen úton érintettek az Irán elleni tevékenységekben." mondta a Press TV- is rendszeresen publikáló iráni író.
"Eltekintve a cionista rezsim brit támogatásának szervezésétől, a Bicom a Moszad és az MI6 közt is egyfajta hídként szolgál. A szervezet jelenlegi vezetője Lorna Fitzsimons a Labor Friends of Israel (LFI) parlamenti lobbicsoport tagja."
Az eset önmagáért beszél. Az iráni háború esetére is a líbiaihoz hasonló, előre leforgatott tudósításokkal készülnek?

Bahrainban tartózkodó brit technikusok blokkolják az iráni állami hírközlést a "Hotbird" műholdas kiszolgálón. A Press TV hírei szerint az átviteli jelek blokkolása január 17-én kezdődött. A blokkolt csatornák közé tartozik számos térségi csatorna, illetve több nemzetközi adás is, mint például a Press TV, Al-Alam, Al-Kowsar, Jame-Jam és a Sahar hírszolgáltatók. Az Eutelsat nem adott választ az Iszlám Köztársaság kérdéseire az állami adók blokkolásával kapcsolatban.
Molnár István

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése