2012. január 12., csütörtök

Haslövés! - Lelőtték az ügyészt a tárgyalóteremben

Vége a bírók és ügyészek sérthetetlenségi mítoszának - Németországban. Saját kezébe vette az "igazságszolgáltatást" Dachauban egy férfi, és lelőtte az ügyészt. Váratlanul dördültek a lövések. Az ügyész meghalt, feltehetően a haslövés végzett vele. A bíró sokkot kapott.
2012. január 11. Németország, Dachau. Bírósági tárgyalóterem. Szerda délután.
Feltehető előzmények:
Eredetileg egy 44 ezer eurós társadalombiztosítási csalás miatt idézték be az 54 éves vádlottat, amiért pénzbüntetést, esetleg, maximum 5 évig terjedő szabadságvesztést kaphatott volna.
A tárgyalás valószínűleg a már bevett módszerek alapján indult; a törvényszéki dolgozók, s az ügyész és a bíró, a szokásos módon, emberi mivoltában porba alázták a vádlottat. Aki nagy valószínűséggel valóban bűnös volt a társadalombiztosítási csalásban. És egy darabig csak hallgatta a hatósági dörgedelmeket.
Elgondolkodhatott talán azon, hogy nálánál ezerszer nagyobb gazemberek szabadon futkosnak szerte Európában és Amerikában. Elgondolkodhatott bizony azon is, hogy ezek itt vele szemben sosem képviselték az ő egyszerű, bár gyarló emberi érdekeit, hanem mindig is a kiválasztottak felé hajlott a kezük. Akik akármekkora bűncselekményt követnek is el, ezek akkor is a porban csúsznak előttük. És soha nem lesz igazság a Földön, amíg ezekre van bízva. Lehet, hogy ilyen gondolatok motiválták még délelőtt az otthonában is, amikor a pisztolyát magához vette.
A meglett 54 éves középkorú férfinek feltehetően az sem tetszett, hogy a fiatal, ifjú titán 31 éves ügyész ilyen vehemensen és erőszakosan akarja bűnössé nyilváníttatni, holott a nagy gazembereket észre sem veszi, futni hagyja. Vagy esetleg még bratyizik is velük. A bíró pedig... arról jobb nem is beszélni. Ez az ítélet feltehetőleg már tegnap kész volt, előre megbeszélhették az ügyésszel. Ennyit a régi európai hagyományról, a bírói függetlenségről. Ami kizárólagosan csak arra jó, hogy a bíró is azt csináljon, amit akar. Törvényen feletti lényként létezve.
A pontos történések:
És akkor a középkorú férfi elővette a pisztolyát. Először a bíróra lőtt, elvétette. Majd az ügyész felé fordította fegyverét, akit a karján, a vállán és a hasán sebesített meg. Ezek után teperték le a biztonságiak.
A súlyosan sebesült 31 éves ügyészt kórházba szállították, s ott belehalt a sérüléseibe. Feltehetően a haslövés végzett vele.
Legutóbbi információk szerint, más nem sebesült meg. Viszont többen sokkot kaptak, és sokakat erősen megrendített az eset.
Németországban, ugyanúgy, mint Magyarországon a bíróságokon, az elmúlt években sokat szigorítottak a biztonsági intézkedéseken; a kapuban ruházat átvizsgálás, táska átvizsgálás, fém érzékelő kapu, csipogó, a veszélyesnek ítélt tárgyak biztonsági őrség általi lefoglalása, ám jelen esetben a vádlott nem esett át tüzetesebb vizsgálaton, mielőtt beengedték volna a bíróság épületébe.
Végkövetkeztetés:
Arról persze nem szólnak a híradások, hogy hogyan is jutott el ez az ember eddig a cselekedetig, ezt a megelőző folyamatot csak mi modelleztük. De nem hinnénk, hogy sokat tévedtünk volna. Megvolt annak a megfelelő oka, hogy ez az elszánt ember egy pénzbüntetést, esetleg maximum öt éves elzárást "becserélt" egy majdnem biztos életfogytiglanra.
Mekkora indulat lehetett benne? Esetleg sértettség, megalázottság, vagy düh és kétségbeesés. Hiszen ezek az alapvető érzelmi motivációk egy ilyen cselekmény elindulásakor. Melyet úgy is mondhatunk: az egyéni összeomlás kezdete.
Mindenesetre megölte azt, akiről feltehetően azt gondolta, hogy porig alázta őt. Nem hagyva menekvést sem neki, sem pedig önmagának.
Ezek az összeomlásos esetek egyre gyakoribbak és már nemcsak Amerikában, hanem Európában is. Magyarországon eddig az emberek többnyire csak saját magukat gyilkolták az egyéni összeomlásukkor, de innen már csak egy lépés, hogy magukkal is viszik majd azt, akiről úgy gondolják, hogy minden nyomorúságuknak okozója. Ügyészt, bírót, végrehajtót, és a többi (i)gazságszolgáltatásban résztvevő, és a cionista hódítók érdekeit kiszolgáló hivatalnokot...
Garbolczy János - Szabad Riport Tudósító Iroda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése