2012. február 10., péntek

Miért vannak magyar MIG29-ek Izraelben?

Egyszer már foglalkoztunk ezzel a kérdéssel. Annak kapcsán vetődött fel a dolog, hogy miért gyakorlatoznak Izraeli repülők Románia felett. Akkor azt a kérdéskört boncolgattuk, hogy valószínűleg az iránihoz hasonló magashegyi viszonyokat gyakorolják, a magyar gépekkel pedig a sivatagi körülmények között az Irán elleni légi harcot, mivel Irán rendelkezik ezzel a repülőgép típussal.
A történések mostani tükrében azonban sokkal veszélyesebb értelmet nyert a MIG gépek Izraelbe vitele. Ugyanis sokkal logikusabbnak tűnik az, hogy a magyar gépeket rövidesen beáldozzák. Irán ugyanis láthatóan nem olyan bolond, hogy önként beleugorjon egy háborúba úgy, hogy megtámadja az őt fenyegető amerikai hajókat. Megteszik ezt a magyar gépekkel az izraeli pilóták.
Olyan iráni színekkel és felségjelekkel ellátott gépekké alakítják át őket, mintha Iráni gépek lennének. Látványos, jól rögzített támadások az USA hajók ellen, melyen látható az iráni felségjel - elegendő ok lenne, hogy a világ közvéleménye és a NATO azonnali válaszcsapást követeljen. Még le is lőnének egyet-kettőt közülük, hogy a TV riporterek közvetlen közelről leadhassák az iráni felségjelekről készült képeket. Az elfogott katapultált pilóták pedig mindenki szeme láttára bevallanák, hogy ők bizony iráni pilóták. Ezzel a háború elkerülhetetlen, és jogilag is megalapozott. Irán hiába is fejtené ki az ellenkezőjét, senkit nem érdekelne, mert nyugaton alig várnak már valami apró ürügyre.
Könnyen lehet, hogy ez lesz az új Pearl-Harbor eset, és ezért vonszolta Irán közelébe magát az a pár kiselejtezésre váró rozzant bárka.
Kemény Gábor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése