2012. április 3., kedd

Széthasítva

Ma este egy szuper jó egyetemi buli lesz, tele van a plakátjával  a város! Ez lenne az, itt balra.
Nos, annak ellenére, hogy nem igazán kedvelem őket, azt azért becsülöm a tudatmanipulációs technikákat alkalmazó PR-osok munkáival kapcsolatban,

hogy mindig elég nyíltan megmutatják az igazi céljaikat, ha jobban megnézitek, sohasem leplezik. Az viszont már más kérdés, hogy nem is kell nekik, mert inkább az emberek gondolkodásmódját ferdítették el úgy, hogy azok többé ne legyenek képesek "látni", így aztán nyugodtan dörgölhetik az orruk elé az igazságot, senkinek nem fog leesni a dolog. Senki nem gondolkodik el egy ilyen plakáton, csak nézik, de nem látják képeket, amiket eléjük raknak.
Egy olyan érdekes korban élünk, amikor már senki nem botránkozik meg azon, ha egy DJ mondjuk úgy hívja magát, hogy  "Don Diablo", és ezzel egyszerre azonosítja magát minden létező gonosszal itt a földön (Don = Legfőbb Maffia vezér) és a túlvilágon (Diablo = Ördög). Mert mi is lehetne ennél lazább név, nem?
(A jegyár alatti ördögről nem is beszélve, ott a lángok között.)
No de még csak nem is a sátánizmus volt az a plakáton, ami felkeltette a figyelmemet - azt már teljesen megszoktam, hiszen bárhova nézek, azt látom -, hanem az az arckép a jobb felső sarokban.
Az egész úgy néz ki, mintha egy kreatív grafikus munkája lenne: milyen ügyesen széthasította azt az arcot, jól feldobta vele a plakátot, laza lett tőle, nem?
Nos, el kell áruljak nektek valamit. Ezek a reklámok sokkal többről szólnak, mint arról, hogy eladjanak neked vele egy terméket.
Minden fontos részlet, amit a nagy cégek plakátjain láttok, nagyon konkrét üzenetet közvetít, minden kép meghatározott okból van ott, fontos feladata van. Akik követik a blogot tudják, hogy az illluminátus tervek lényege az oszd meg és uralkodj a világ felett, a megosztáshoz pedig szükséges nekik széthasítaniuk az országokat, a nemzeteket, a vallásokat, mindennemű csoportot, ami valamilyen módon esetleg összetart, no és persze a családokat is. Nap, mint nap láthatjátok az ezzel kapcsolatos propagandáikat, csak be kell kapcsolni azt a szép fekete dobozt (vagy ma már inkább szép fekete lapot), ami a nappaliban figyel, vagy elég nézegetni a reklámplakátjaikat.

Nos, a - számunkra szomorú - helyzet az, hogy a közösségek széthasításában az elmúlt száz év során nagyon komoly eredményeket értek el. Ahogy Ted Gunterson fogalmazott (és ezt már 20 évvel ezelőtt mondta): Terveiket, ha hiszed, ha nem, olyan 90%-ban már mind meg is valósították. A közösségeket szinte teljesen lebontották, nem hogy a nemzetek nem tartanak össze, de még a lakóközösségedben a lakók sem találják meg a közös hangot, legtöbbször nem is ismerik egymást. A családok nem tartják a kapcsolatot, nem támogatják egymást, a baráti és a szerelmi kapcsolatok egyre inkább egymás kihasználására, és nem a kölcsönös szeretet adására épülnek, mint egykor.
Elsöprő sikerükön felbuzdúlva, így hát úgy döntöttek, miért is ne lehetne magát az egyént is széthasítani... Hogy azt nem lehet? Mi sem egyszerűbb ennél, épp erre jók a szintetikus drogok, a szintetikus prüntyögéssel, amit valahogy sikerült "zene" címszó alatt bevezetniük a köztudatba, pedig azzal sem árulnak zsákbamacskát, hiszen úgy is nevezték el: "transz zene" (trance). Szóval ezekkel a kiváló modern eszközökkel neki lehet állni az emberi tudat széthasításának. Nem fizikailag lesz a fejed széthasítva szilánkokra, ahogy a plakáton, az persze csak jelképes. Az emberi tudatot szeretnék szétszabdalni, hogy ne legyen többé egész-séges a gondolkodásod. Ha ez mind  túl elrugaszkodottnak tűnik, olvass utána az MK-Ultra nevű CIA programnak (még az 50-es években indították el), ahol szintetikus drogokkal (eleinte főleg LSD-vel) és egyfajta hipnózissal (akkor még nem állt rendelkezésre ilyen jó transz-zene) akár létre tudtak hozni egy adott emberen belül több különböző személyiséget, melyek nem tudtak egymásról, és melyek között a hipnotizőr kulcsszavakkal tudott váltogatni.
Van itt egy jó videó erről, nemrég töltöttem fel.

És nehogy valaki félreértsen, még csak nem is vagyok ultra-konzervatív ember. Nem gondolom, hogy a bulizás, a szex vagy egy pohár sör erkölcstelen dolog lenne. Semmi rossz nincsen ezekben. A probléma valahol ott kezdődik, amikor a keverőpultnál álló fazont úgy hívják, Ördög, a sörömet úgy, hogy Démon, a lányok a klubban egy olyan tini-sztárra szeretnének hasonlítani, aki náci uniformisban, félig meztelenül korbácsolja az egymást érzékien nyalogató bőrmaszkos fiúkat, és a zenében, amit játszanak nincsenek dallamok, csak annyi a célja, hogy transzba juttasson és lebontsa a tudatodat. Ha erre nem tudod azt mondani, "köszönöm, inkább nem kérem", akkor utána persze, hogy nem fogod tudni megkülönböztetni a valóságot a médiapropagandától.
Szóval amondó vagyok, tartsd nyitva a szemed, és ne engedd, hogy téged is széthasítsanak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése