2012. június 20., szerda

Újabb Trianon előtti állapotok

A XX. század elején a 40-es évekig tapasztalható elvándorlás önmagában is hatalmas katasztrófa volt a magyar nép számára. A legnagyobb elvándorlás a XIX. század végén, és a XX. század elején volt, ami jóformán kiváltója, okozója is volt a Trianoni történéseknek. Abban az időben másfél millió magyar menekült külföldre, főleg az Egyesült Államokba. Az elvándorlók többsége pedig éppen a legaktívabban dolgozó, 20-40 év közötti réteg volt, akinek még volt esélye szerencsét próbálni. A munkaképes réteg elvándorlása hatalmas munkaerőhiányt okozott Magyarországon, amiért a tót, rác, román vidékekről megkezdődött egyfajta népvándorlás az ország belseje felé. Elég Tamási Áron könyveit elolvasni például. Hogyan jelentek meg a román favágók, bányászok, vagy a rác bányászok, a tót kubikusok, kőművesek, akik a XX. század elején nagy számban dolgoztak például Budapesten.
Az ő bejövetelük, az ország belseje felé való beköltözésük már sok dologra jogalapot szolgált 1920-ban.
Népárulás? Az, igen. Csak éppen a Habsburgok nem a saját népüket árulták el, hanem a mindig ellenség magyar népet. Most éppen ugyan ilyen népárulást éltünk, élünk át. Orbán, Gyurcsány, Medgyessy, valamennyi azt hajtogatta, milyen jó nekünk ez EU, mehetünk majd jó pénzért külföldre dolgozni. Csak azt felejtették el, hogy lassan nem a jó pénz miatt, hanem kényszerből megy, akinek menni kell. A legfinomabb számítások szerint 1 millió magyar dolgozik külföldön, a csúnyább becslések szerint másfél millió. Ezek az emberek nagyon nagy hányadrészben nem is fognak hazajönni. Márpedig ők szakemberek, orvosok, nyelvet tudó fiatalok, vagyis nagyrészt nem a lecsúszott réteg tagjai. Hiányozni fognak az országnak? Nagyon. Lehet őket pótolni? Ugyan kivel? Zsidókkal? Cigányokkal? Esetleg négerekkel?
Most Orbán nagyon hajtogatja, hogy meg kell fogni ezeket az embereket. Nem! Nem kellett volna olyan helyzetet teremteni, hogy ez legyen a vége! És ennek az egész folyamatnak a fő-fő kolomposa volt ez a cezaromániás, törtető Orbán. Ezekkel a kijelentésekkel saját magát köpi szemen, de úgy látszik, van szemüvege, meg jó vastag bőr a képén, hogy mindezt arcrezzenés nélkül teszi. A könnyű hitelek bevezetője harcol a hitelek ellen? Az EU legnagyobb szószólója, a Európai Néppárt elnöke pedig az EU ellen lenne? Sajnos azt kell mondjuk, hogy a Fidesz fanclub igazi idiótákból áll. Olyanokból, akiket még mindig lehet az orrukba rakott karikánál fogva vezetni.
Az EU-t támogató, menj külföldre dolgozni politika szószólói igen nagy bajban vannak. Egyre kevesebb a munka, a munkahely, de még inkább a munkások száma. ÉS ami a legfőbb baj most, mikor adót kellene emelni, hogy pont az aktív dolgozó réteg, a tanult és az adózó réteg megy külföldre. Újabb hiba a nagy összeurópai politikát ajnározók hibalistáján.
Egy repülőnek, hogy kényszerleszállást hajtson végre, elég egy hibajelzés a műszerfalon. A miénken csak hibajelzés van, a vészszirénák torkuk szakadtából üvöltenek, de a sok megvezetett birka még mindig csak bégeti, milyen jó hogy még repülünk. Csak nem mindegy, hogy repülünk, vagy már zuhanunk.
Ennek a politikának a elhintése, beadagolása egy újabb népárulás volt. Ami alól az sem ad felmentést, ha valaki beismeri, nemhogy még hibás létére most abban a színben akarjon tündökölni, hogy megoldaná ezt a helyzetet. A népárulásért pedig semmilyen bíróság nem vehet elégtételt, csak a népbíróság, a népítélet. Az pedig nem szokott felmentő ítéleteket hozni.
Kemény Gábor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése