2012. augusztus 19., vasárnap

DHS pontosítja az új lőszerbeszerzéssel kapcsolatos információkat

Az amerikai védelmi minisztérium (DHS) átszerkesztette a legújabb lőszerbeszerzésére vonatkozó információkat, miután arról jelentek meg hírek, hogy a hivatal több mint egymilliárd lőszer beszerzésére készül, ami sokak szerint újabb jele annak, hogy az amerikai kormány polgári felkelések kitörésére számít az Egyesült Államokban.
Annak ellenére, hogy a kormány hivatalosan közzétett dokumentumait kizárólag a kongresszus jóváhagyásával, illetve megalapozott nemzetbiztonsági fenyegetettség esetén lehet szerkeszteni, a FedBizOpps weboldalon megjelent lőszerbeszerzési kérelem a Bevándorlási és Vámügyi Erők (ICE) részére több feketével kihúzott szakaszt is tartalmaz.
A kitörölt szakaszok többek között a 223 kaliberes, 4,14 és 4,01 grammos lőszerek beszerzésére vonatkoznak.
A kérelem elmagyarázza, hogy a lőszerbeszerzési szerződésre nem írtak ki nyílt közbeszerzési pályázatot és a DHS megfogalmazása szerint az intézkedést „rendkívüli és nagyon sürgős tényezők” indokolták, megjegyezve, hogy lőszerekből hiány van, ami a „kormány számára veszélyes helyzetet teremthet,” amennyiben a fegyveres erők kellő felfegyverzése nem megoldható.
A dokumentum egyes szakaszainak kitörlése, beleértve a beszerzendő lőszerek mennyiségére vonatkozó adatokat, összefüggésben lehet azzal az elmúlt hetekben egyre nagyobb hévvel folyó vitával, hogy miért vásárolt a szövetségi kormány több milliárd lőszert csak az elmúlt hat hónap során.
A védelmi minisztérium 450 millió üreges hegyű lőszer beszerzésére vonatkozó márciusi döntése sokakban felvetette a kérdést, hogy miért van szüksége az államnak maximális belső roncsolást okozó golyókra és miért ilyen nagy mennyiségben.
A márciusi beszerzést további 750 millió különféle lőszer követte, beleértve a falon áthatolni képes golyókat is.
Mindezek mellé a hivatal felkelések leveréséhez szükséges védő és egyéb felszerelést is vásárolt, elvileg a közelgő választások alkalmából várt rendbontásokra és tüntetésekre való felkészülés részeként.
A példanélküli beszerzések miatt egyre többen attól tartanak, hogy a kormány tényleg arra készül, hogy fegyverrel forduljon a civil lakosság ellen. 

Forrás: Infowars.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése