2012. november 3., szombat

JELENTŐS IRÁNI FEGYVER

A PressTV jelentette, hogy Irán megépítette az első helyből föl és leszálló drónját (pilóta nélküli robotgép), amely 100 kg terhet tud vinni, akár 100 kilométerre is. Három órán keresztül képes a levegőben maradni. A robot súlya 53 kg és 16.000 láb magasságra (kb. 5 km) tud emelkedni. Képes bombázni földi célokat, hosszú távolságokat megtenni, nagyon nagy sebességre is képes és információgyűjtésre is jó. A hír szerint a NASA is tud erről a járműről. Ha ilyen képességei vannak az igen nagy eredmény. Eddig csak Amerika és Izrael épített drónokot, de más országok is kisérleteznek ilyenekkel. A képét nem közölték. Ez a kép a rakétával indított cirkálórakétájuk, ami nagy bomábát képes ledobni.




Iráni szakemberek új személyzet nélküli légi járművet építettek, amely bombavetésre is alkalmas, erősítette meg a Katham al-Anbia Légvédelmi Támaszpont Parancsnoka Farzad Esmaili dandártábornok. Vezető katonai tisztségviselők szerint, az új Hazem-nek nevezett pilóta nélküli repülőeszköz (Dron), egy nagy távolságú légvédelmi műveletekre bevethető repülőgép.
Esmaili rámutatott, a dron részt vehet beazonosítási műveletekben, és szállítási repülőként is alkalmazható. Az iráni parancsnok leszögezte, Hazem nem rakéták szállítására lett tervezve, de „képesek vagyunk robbanóanyagokkal is útnak indítani”. A korábbi években, Irán nagy eredményeket ért el a védelmi ágazatban, továbbá elérte a saját katonai eszközök és védelmi rendszerek önálló gyártását.
Az Iráni Iszlám Köztársaság 2010 Augusztusában jelentette be az első belföldön gyártott nagy hatótávolságú Karrar nevű pilóta nélküli repülőeszköz járművét. A Karrar képes rakéták és katonai hasznos teher szállítására is, mely lehetővé teszi földi célok elpusztításán alapuló bombavetési küldetésekre. Továbbá nagy sebességének köszönhetően képes nagy távolságok megtételére és ezáltal az adatgyűjtésre is.
2012 Szeptemberében bejelentettek még egy, a 24 órányi folyamatos megállás nélküli repülő képességgel rendelkező Shahed 129 nevezetű dron-t, mely úgyszintén képes katonai és beazonosítási küldetésekre. Az iráni katonai és politikai hatóságok ismét kijelentették, hogy Irán katonai hadereje nem jelent veszélyt más országokra, különösen nem szomszédaira, kitartva amellett hogy eme Védelmi Doktrínájuk az elrettentést szolgálja.

(Pravda.ru)
Fordította: Mészáros Dániel

JELENTŐS KATONAI FEJLŐDÉS
Egy iráni tábornok kijelentette, hogy amíg a nyugati országok rá vannak szorulva egymásra katonai eszközökben (ez igaz. A szerk.), addig Irán katonai önfenntartásra rendezkedett be és tudósaik, mérnökeik képesek a legfejlettebb technikákat is kifejleszteni. Erre fölsorolta a saját gyártmányú robotgéptől kezdve egy sor katonai eszközt. Úgy tünik, hogy Amerika és Izrael kénytelen az iráni erőt tudomásul venni. Ezzel szemben mi van Amerikában?
Először is hatalmas eladósodás, nagy munkanélküliség, belső társadalmi feszültségek a 99 %-os szegénység miatt. Amerika tovább nem fogja nagy pénzekkel támogatni Izraelt, mert saját magának is elég baja van. Hogy ezt honnan lehet tudni? Onnan, hogy a világ legfejlettebb országa egy vihar miatt is csődöt mondott, ami csak egy kis részét érte az országnak. Szakértők azt mondják, hogy az USA fegyverekre sokkal többet költ, mint a világ összes országa együttvéve. Ebben lehet valami, de a fegyverek mennyisége és minősége az egy dolog, azzal még nem lehet háborút nyerni. Amerika teljesen lemerült az iraki, afganisztáni háborúban és azt mondták, hogy Afganisztánból 2014-ben kivonulnak. Közben Amerika hátsó felében Kína egyre követelőzőbb és ez nagyon idegesíti Amerikát. Aztán ott van a dicső Európa a rohadó uniójával. Ez sem a régi már. Hiába szövetségesei a NATO országok a NATO is a züllés útján jár. Közben a Közel-Kelet-i országok egyre erősödnek, elég csak Egyiptomra utalni. Afrikában Egyiptomnak olyan súlya van mint Európában Németországnak. Úgyhogy Amerika jövőre behúzza fülét-farkát és nem lesz napirenden az Irán elleni háború és gyanítható, hogy más kalandokba sem fognak kezdeni, mert a belső Amerika nagy bajban van. 6-án kiderül, hogy mi lesz a választások eredménye? Ha netán a pojáca Romney győz, akkor Amerika nem emelkedni fog, hanem még jobban zuhanni. Ezt még a zsidólobbi sem akarja Amerikában. Ha marad Obama, akkor neki kell gatyába rázni az országot. Közben Amerika nagy szövetségese Anglia egyre merészebben ki akar lépni az EU-ból és az angolok nem szoktak viccelni. Ha Anglia kilép, akkor a német-francia EU bedöglik. Utána megindul a lavina. Ha az EU bedöglik, akkor az a NATO-t is érinti. Úgyhogy nagy változások jönnek, készülnek. Másrészt Amerika vezető szerepét szeretné megtartani, de ehhez belső egyensúly kellene az országban...ami jelenleg nincs. Érdekes hogy egyetlen műsor sem foglalkozik Anglia kilépésével az EU-ból. Ez már a vihar előszele. Anglia teljesen a saját érdekeit nézi, jogosan és nem hajlandó olyan fejőstehénnek lenni, mint Németország. Persze Németország sem jókedvében lett az, hanem kényszerek sorozata miatt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése