2013. január 12., szombat

A szlovák püspökök az abortusztabletta visszavonását kérik

Stanislav Zvolensky érsek, a szlovák püspöki konferencia elnöke a felelős kormányzati és állami hatóságok képviselőihez fordult, hogy vonják be az RU-486 elnevezésű abortusztablettát az országban, és tegyenek intézkedéseket az emberi élet védelme érdekében a fogantatástól kezdve.
„A még meg nem született gyermekek anyaméhben való nemzetközi szintű elpusztítása nemzetközi gyilkosságnak minősült mindig is, és továbbra is az marad. Ezért a közelmúltban közzé tett abortuszt előidéző kémiai anyagok súlyos és szomorú tényt jelentenek pusztító következményekkel a társadalomra és a közvetlenül érintett személyekre” - e szavakkal fordult Stanislav Zvolensky érsek, a szlovák püspöki konferencia elnöke a felelős kormányzati és állami hatóságok képviselőihez. Azt kérte, hogy vonják be az RU-486 elnevezésű abortusztablettát az országban és tegyenek intézkedéseket az emberi élet védelme érdekében a fogantatástól kezdve.
Zvolensky érsek említést tett nyilatkozatában a tabletta erkölcsi, kulturális, egészségügyi, társadalmi és gazdasági következményeiről. „Tudományos kutatások bizonyítják, hogy ezek a kémiai anyagok súlyos veszéllyel és következményekkel járnak a nő egészségére és életére, a meg nem született gyermek édesanyjára. Így a sokszor elkeseredett döntés következtében a nő is áldozatává válik a magzat mellett a tabletta által okozott abortusznak.”
A Katolikus Egyház és az életvédő szervezetek csalódásuknak adtak hangot azt követően, hogy a közelmúltban hivatalosan bejegyezték az abortuszt előidéző tablettákat Szlovákiában anélkül, hogy politikai vagy társadalmi vitát nyitottak volna a kérdésről – tájékoztat a SIR olasz katolikus hírügynökség.
Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése