2013. január 23., szerda

Megállíthatatlan az olasz ex-újfasiszták lezüllése: Alemanno még Finit is überelve gazsulál a "kiválasztottaknak"

Lekapcsolják a Colosseum világítását a magyarországi Jobbik elleni tiltakozásként január 27-én, a holokauszt nemzetközi emléknapján - jelentették be szerdán Róma városa és a Római Zsidó Közösség kezdeményezését.
Vasárnap este sötétbe borul Róma egyik jelképe, a világ egyik legismertebb műemléke. A január végi holokauszt-emléknapon (kb. hetente van egy) lekapcsolják a Colosseumot sötétedés után megvilágító reflektorokat. Róma városa és a Római Zsidó Közösség így kíván tiltakozni a Jobbik "antiszemita tettei és kijelentései" ellen. A kezdeményezést a római Capitolium-dombon levő városháza szerdán jelentette be sajtóközleményben.
Támogatását jelezte az önkormányzati testület Keresztény Identitás nevű frakciója is (teljesen természetes módon "Jahve kedvenceinek" legkészségesebb sameszai - most is, mint mindig - a keresztények, ezek a par excellence sábesz gojok).
Gianni Alemanno, az olasz fővárosnak a neofasiszta Olasz Szociális Mozgalom (MSI) egykori kádereként a posztfasiszta Nemzeti Szövetség (AN) színeiben 2008-ban megválasztott főpolgármestere arra emlékeztetett, hogy az Európai Zsidó Parlament (EZSP) kedden elítélte a Magyarországon a "szélsőjobboldali Jobbikkal aggasztóan terjedő antiszemitizmust".
"A Colosseum elsötétítésével Róma városa és a Római Zsidó Közösség jelképesen el akarja ítélni a xenofób tetteket és ideológiákat nem csak a magyar szélsőjobboldali pártokban, hanem egész Európában"- fogalmazott Alemanno. A főpolgármester arra szólította fel az európai fővárosokat és az egész civil társadalmat, csatlakozzon az "emlékezés tanítására és átadására".
Riccardo Pacifici, a Római Zsidó Közösség elnöke kijelentette: "ma egy európai ország az antiszemitizmus rémálmában él, a múltba, a harmincas évekbe való visszaugrással. Mi, olasz és európai polgárok ezt nem tűrhetjük." Mint állította, "azt tudni, hogy Magyarországon barna ingben mennek a parlamentbe, az utcán masíroznak és egyedül arra gondolnak, hogy zsidókat vagy izraelieket listázzanak, merénylet az évtizedek alatt újraépített értékek ellen és elborzaszt bennünket. De nem maradunk közömbösek. A közömbösség az intolerancia szövetségese".
A Colosseum fényeinek kikapcsolása gyakori tiltakozási mód Rómában. Minden évben a november 30-i halálbüntetés elleni világnapon a Szent Egyed közösség így követeli a halálos ítéletek eltörlését. Tavaly a maffia áldozatainak emléknapján is sötétbe borult a műemlék.
(MTI nyomán)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése