2013. március 11., hétfő

Erőszakos "védőoltások" Csádban

Az afrikai nemzet, Csád, egyike azon afrikai országoknak, amelyekben ismert, hogy az ott élő embereknél diagnosztizáltak leggyakrabban agyhártyagyulladást (meningitist). A betegség előfordulásának fő oka elsősorban a higiéniai körülmények, és a napi vízellátás hiánya, ami sok embert öl meg. Az észak-csádi faluban bekövetkezett Guoro 1 katasztrófa legalább 50 gyermekeket és serdülőt érintett 7-18 éves között, a speciálisan kifejlesztett Afrika "népi AfriVac" vakcina miatt. A "mellékhatás" bénulás. A speciális vakcina agyhártyagyulladás ellen készült a tesztelési fázisban, és még nincs hivatalosan jóváhagyva, engedélyezve. A gyerekeket erőszakkal vakcinázták, az iskolából kiutasítással és letartóztatással fenyegetve.
24 órán belül az oltás után, a gyermekeken kifejlődtek a súlyos mellékhatások: fejfájás, hallucinációk, hányás, görcsök ellenőrizhetetlen nyálképzés. Ezután jelentkezik a bénulás.

Két bénult gyermek édesapja nyilvánosan felháborodott, hogy kormányzati tisztviselők pénzt kínáltak ezen gyermekek szüleinek, így továbbra is hallgatnak az eseményekről. A nagy szervezetek, mint a WHO és a Bill & Melinda Gates Alapítvány, beleértve a 571 millió dollár "befektetést", miért egy ilyen ellentmondásos vakcinázási projektbe pumpálja? Nem lehetne ezt a pénzt felhasználni tiszta vizű kutak létrehozására? Régóta ismert, hogy a magas higiéniai előírások általános visszaesést eredményeznek a fertőző betegségeknél. A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága becslése szerint, kevesebb mint 3.000 dollárba kerül egy kút. Az 571 millió dollár több mint 19.000 kút kialakítására lenne elegendő
a csádi lakosság számára! Vajon ez nem egy radikális kérdés az összes szervezet számára, hogy már bűnrészesek gyilkosság elkövetésében?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése