2013. március 11., hétfő

Chavezt megmérgezték?

Chavezt megmérgezték?Bár az USA tagadja a Venezuela elleni összeesküvést, az orosz kommunista párt vezetője Gennady Zyuganov nemzetközi vizsgálatot követel Hugo Chavez halála ügyében, mert felettébb gyanús, hogy öt latin-amerikai politikus esetében, akik bírálták ez Egyesült Álllamokat, rákbetegség alakult ki. Hogy történhet meg, hogy öt szuverén, szövetségben álló latin-amerikai állam vezetője ugyanakkor szenved ugyanabban a betegségben? - kérdezte Zyuganov az orosz állami televízióban. Brazilia jelenlegi elnöke, Dilma Rousseff, a paraguyai elnök, Fernando Lugo, és a korábbi brazil elnök, Luiz Inacio Lula da Silva is beteg lett az elmúlt néhány évben, és mind rákos. 2006-ban azt jelentették, hogy a volt kubai vezető Fidel Castro is rákban szenved. Zyuganov nyilatkozatát egy hasonló követte a venezuelai alelnök, Madurs részéről aki kijelentette a hivatalos bejelentés után, hogy Chavez elnök halálát okozó rákért "történelmi hazánk ellenségei" felelősek, miközben Jasszer Arafatot is említette a "beoltott" betegségekkel kapcsolatban.

Hugo Chavez maga is feltételezte egyszer, hogy az USA-ban rák fegyvertechnológiát fejlesztettek ki, amikor 2011-ben diagnosztizlták a betegséget. Az a tény, hogy a Chavez céltáblája volt több CIA-merényletnek, néhány ember véleményét is megerősíti, hogy a rákja indukált volt, törekedve arra, hogy eltávolítsa őt a hatalomból a 2002-ben sikertelen puccs után. Korábban az argentin elnök, Cristina Fernandez de Kirchner esetében is pajzsmirigy rákot diagnosztizáltak 2012-ben, de a későbbi elemzés kimutatta, hogy ő nem rákos.


Ugyanezt mondta el szombati beszédében a bolíviai elnök, Evo Morales is Hugó Chavez halálával kapcsolatban: "gyakorlatilag biztos, hogy megmérgezték". "Az Empire az összes lehetséges arzenált tervezni bevetni a kormányok megdöntésére, top politikusok és a társadalmi mozgalmak kiiktatására, amelyek a kapitalizmus ellen irányulnak". Morales beszédét közvetítette a latin-amerikai TV-csatorna, a Telesur. Ha nem sikerül az országokat legyőzni, elteszik láb alól a vezető politikusaikat."


Tulok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése