2013. április 3., szerda

Irán a kétoldalú kapcsolatok kiterjesztését kéri Örményországtól

Az irányi külügy szóvívője, Ramin Mehmanparast sürgette a kereskedelmi kapcsolatok és a kétoldalú turizmus erősítését a két ország között. Az iráni külügy szóvivője a múlt hét során Jerevánban találkozott az örmény külügyminiszterrel, Shavarsh Kocharyanal. A találkozó alatt kiemelte, hogy Irán szerint a környező államok együttműködése nagyban hozzájárulna a régió fejlődéséhez.
Ramin Mehmanparast külön kitért rá, hogy Irán és Örményország jelenleg a lehető legjobb viszonyban vannak, és meglátása szerint további közös eredményeket érhetnek el, ha megerősítik a kulturális, gazdasági és turisztikai szálakat maguk közt. Meglátása szerint a két ország együttműködéséből nemzetközi szinten is leszűrhető, hogy kölcsönösen meg vannak elégedve a kapcsolati eredémyeikkel.
Kocharyan miniszter örmény részről fontosnak tartotta, hogy Örményország békére törekszik a régióban, azonban a régiós stabilitás megteremtésében Irán kiemelt szerepet játszik. Emelett ő is ragaszkodott a Jereván - Teherán gazdasági tengely megerősítéséhez.
Véleményünk szerint Magyarországnak ismét fel kellene vennie és megerősítenie azokkal az államokkal a kapcsolatát, amelyekkel már a kereszténység felvétele előtt is gazdasági és kulturális kapcsolatban volt, és a nyugati atlantista államoktól való függését a minimálisra csökkentenie. Ezzel a nyitással a magyar nép végre elismerné az eddig vele megtagadtatott - és előtte homályban tartatott - igazi rokon népeket. A jelenleg erőltetett mesterséges rokonságok és az úgynevezett európai értékek (tudjuk jól mik ezek) oly idegenek a nemzettesttől, hogy azokat a magyarság hamarosan kiveti magából, mert a jelen (és jövőbeni) országlási renddel semmilyen körülmények közt nem hozhatók összhangba.
Hídfő.net

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése