2013. május 26., vasárnap

Megoldatlan marad a cigánygyilkosságok háttere

A 2008-2009-es cigánygyilkosságok négy elkövetője közül háromra életfogytig tartó szabadságvesztést kért az ügyész, a Budapest Környéki Törvényszéken tartott szerdai tárgyaláson. A magyar titkosszolgálathoz bekötött negyedik társukról nem szól a híradás.
A vádbeszéd után a sértetti képviselők a nyomozás kapcsán elkövetett (tegyük hozzá, gyaníthatóan szándékos) hibákról és a társadalom felelősségéről beszéltek.
Csak a leglényegesebb dologról nem esett szó: a gyilkosságok hátteréről. Gondolkodó ember számára az elejétől nyilvánvaló volt, a büntetőeljárás során pedig többször megerősítést nyert, hogy a négy fős csoport csupán a végrehajtó szerv volt. Mögöttük lapultak, és a hiányos eljárásnak köszönhetően lapulnak továbbra is a valódi felelősök, a megbízók, a kitervelők, a háttérben dolgozó bábjátékosok. A fekete terepjáróval, a pénzzel, és a kapcsolatokkal, melyek segítségével hosszasan késleltették az elkövetők elfogását. Az, hogy erről már szó sem esik, megerősíti azt a feltételezést, hogy titkosszolgálati (feltételezhetően izraeli vagy amerikai, a kettő egykutya) érdekeltségek álltak a cselekmények mögött.
A hazai titkosszolgálatok aktáit pedig nyilván szintén életfogytig titkosítják.
Juhász Pál

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése