2013. július 14., vasárnap

Nevetve sirhatunk-vagy sirva nevethetünk!

Szentes – A program mintegy másfél évtizede fut Szentesen, amelyre idén 1 milliót költ a város. Jók a tapasztalatok, a családok becsülettel nevelik fel az ajándékba kapott malacokat.
Idén 15 család kapott kismalacot az önkormányzattól. Fotó: Králik Emese
– Örülök, hogy bekerültünk a programba. A családot nagy húsevőként írnám le, négy gyermekünk van, akik szerintem majd nevet is adnak a malackának. Jövő februárig biztos, hogy nevelgetjük – tudatta Sándor János. A férfi a fiával várakozott tegnap reggel a szentesi Udvardi utcában, ahol a korábbi évekhez hasonlóan a Röfi takarmányboltnál osztotta szét az önkormányzat a szociális ellátásként juttatott, most még 25 kilós kismalacokat. – Adj egy kötelet, anya, mert elszökik! Abba a ládába nem fog beleférni! – biztatták egymást azok, akik már megkapták a „természetbeni juttatást”. Akadt olyan résztvevő, aki talicskán tolta szerzeményét a város távoli részén lévő otthonába, más elmondta, hogy az állatot 8 kilométerre viszi a kerékpár csomagtartóján.
A kiválasztásnál előnyben részesültek a nagy családok, az pedig, ha valaki nem kertes házban lakik, nem kizáró ok, árulta el a szociálpolitikai osztály vezetője, Lencséné Szalontai Mária.
– Rokonnál, barátnál is felnevelhetik az jószágokat. A program mintegy másfél évtizede fut Szentesen, előzetesen mindig ellenőrizzük, hogy jó helyre kerül-e a haszonállat. Jók a tapasztalataink, a családok nagy gonddal, becsülettel nevelik fel azokat – foglalta össze. A város idén 15 családnak adott malacot, ez öttel kevesebb, mint tavaly. Decemberig havonta egyszer 70 kilogramm takarmányt is kapnak a résztvevők, így a kezdeményezés egymillió forintjába kerül az önkormányzatnak. Az ajándékhoz a családoknak Szirbik Imre polgármester is gratulált a helyszínen.
(delmagyar)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése