2013. december 1., vasárnap

Lakatos honvéd

A végletekig kedvelt köztársaság honvédelmi minisztere, Hende Csaba szerint több cigányra van szükség a Honvédségben. Biztos jövőt kínál nekik, kitörési lehetőséget. Csak jöjjenek, hiszen néhány fajtársuk már sikeresen illeszkedett be ebbe a rendkívüli közösségbe. Erről szólt röviden a Roma katonák a seregben című film bemutatója kapcsán elhangzott beszéde. 
A hír nem meglepő, az USA-ban már a buzik is teljes mellszélességgel vehetnek részt a haderőben. Az egyetlen kérés, hogy ne hirdessék szexuális irányultságukat. Ennek természetesen rendkívül káros hatásai vannak, ahogy erről már korábbi írásainkban beszámoltunk. 
Na de ha nincs ló, jó a szamár is, jöjjenek nálunk a romák. Talán még nekik vonzó lehet az a sokszor megalázóan alacsony fizetés, a korszerűtlen eszközállomány és a pénzhiányból fakadó laktanyai semmittevés. (Esetleg a nagy mennyiségben megtalálható vas és színesfém lehet motivációs körülmény) Sajnáljuk, a szívvel és lélekkel a honvédelem ügyét felvállaló magyar önkénteseket, hogy ilyen körülmények közé kerültek. Tiszteljük kitartásukat és ragaszkodásukat. Pontosan az ilyen embereket alázza meg a miniszter, mikor a köztudottan fegyelmezetlen és legtöbb esetben katonai szolgálatra valójában alkalmatlan népséggel akarja feltölteni az állományt. Elképzelhető néhány kivétel, de az ilyenekben való hitet meghagyjuk a végletekig naiv embertársainknak. Lehet, hogy Lakatos és Sárközi honvédek lesznek a sereg új csodafegyverei, hiszen már nem telik harci repülőgépekre, se harckocsikra, új fegyverekre. Majd bevetik őket, ha már tényleg nagyon veszélyes a helyzet. Mondjuk Afganisztánban biztos nagy sikerrel vegyülnének el a helyi lakosság között. 
A Magyar Honvédséget sikerült 24 év alatt létszámában, eszközállományában, védelmi minőségében tönkretenni. Az utolsó rúgás, hogy a még összetartó bajtársi közösségeket is felszámolják. Mit is várhatnánk attól a minisztertől, aki sosem volt katona, csupán masszőr, aki főtiszteket részesített egészségügyi gyúrásban. De hát jó párttag, megérdemli a megtisztelő hivatalt. 
Ajánljuk, hogy a következő adandó alkalommal majd kérdezzék meg beosztottjai a minisztertől, hogy "tessék mondani, miért lopnak a honvédségben"? A kérdés addigra már költői szintet fog elérni. 
Budai Vendel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése