2014. április 12., szombat

“Választások” után-átszervezés!


Átszervezi tevékenységét a Douwe Egberts Hungary Zrt., a folyamat 184 dolgozót érint – jelentette be a vállalat pénteken.
A cég közleményében azzal indokolta az átszervezést, hogy a cég anyavállalata, a DE Master Blenders 1753 európai szinten felülvizsgálta működését a fenntartható működési pálya biztosítása érdekében, és a tulajdonos harmonizálni akarja az egyes szervezeti egységek működését.
Már értesítették a dolgozókat
A Douwe Egberts Hungary Zrt. összesen mintegy 300 embert foglalkoztat. A cég az átszervezési szándékról pénteken tájékoztatta az érintett munkavállalókat, a vállalat szakszervezetét és a Nemzeti Munkaügyi Hivatalt.

A vállalat közleménye szerint a Douwe Egberts Zrt. vezetése a törvényi előírásoknak megfelelően konzultációra hívta a munkavállalókat, ennek során áttekintik azokat a lehetőségeket, amelyekkel a döntés negatív hatásai minimalizálhatók.
Bezár a budapesti gyár
A vállalat budapesti gyárában kávépörköléssel, kávé- és teacsomagolással foglalkozik, termékeit a magyar piac ellátása mellett számos európai országba exportálja.
A budapesti gyár bezárása után a cég Magyarországon kiskereskedelemért felelős központot fog fenntartani, amely értékesítési és marketing tevékenységet végez majd. Termékei a jövőben is elérhetők lesznek a magyar fogyasztók számára – írta közleményében a Douwe Egberts Hungary Zrt.
(privatbankar)


További jó szerencsét!


Felmentették Havelda Tamás bányaigazgatót, aki hosszú éveken keresztül vezette az üzemet – derült ki tegnap délelőtt a Márkushegyi Bányaüzem felolvasójában, ismertebb nevén a falézban tartott munkásgyűlésen.
 markushegy
Az üzemi eseményen a vállalat teljes vezérkara megjelent. Kovács András Zoltán, a Vértesi Erőmű vezérigazgatója – úgy tudjuk – azonnali hatállyal felmentette a bányaigazgatót és a helyére Forisek István törzskari igazgató-projektvezetőt nevezte ki.
Az érintetteket, mindenekelőtt Kovács András Zoltán vezérigazgatót is megkerestük, de egyelőre nem kívánt nyilatkozni. Azt azért megtudtuk, hogy a tárgyalások még zajlanak és – minden bizonnyal – a jövő héten ad ki az erőmű az elbocsátási ügyről hivatalos nyilatkozatot.

Márkusheggyel kapcsolatban egy másik hír is napvilágot látott a héten. A Fejér megyei napilap online felületén írtak egy, a bánya év végi bezárásról szóló cikket, amelyben – a Vértes Erőmű Zrt. vezetése által a laphoz eljuttatott – konkrét számokkal alátámasztott tényekről írnak, illetve a bányászok létszámának jövő évi leépítéséről.
(kemma)



Kidobták az izraeli kampányszakembert


Az ATV szerint nem dolgozik többet együtt az MSZP a 2014-es kampányra megfizetett izraeli kampányszakemberrel, Ron Werberrel, aki a magyarországi kampány fő üzenetévé a holokausztozást és a rettegést tette. Werber milliárdokkal gazdagodott az ehhez hasonló, bármilyen különösebb kreativitást nélkülöző mondanivalók kommunikálásáért:

Talán mostanra az MSZP számára is nyilvánvalóvá vált, Magyarországon nem kifizetődő egy közel-keleti ország kampánytapasztalataival próbálkozni. Werber bizonyára kiváló eredményt ért volna el ebben az országban, ha a választásra jogosultak több mint fele a kisebbséggel szembeni diszkriminációt tartaná a legnagyobb problémának. Szerencsére nem ez a helyzet. A hivatásos rettegők statisztikailag kimutathatatlan rétegét képezik a társadalomnak, szimpatizánsaik pedig pont egy Demokratikus Koalíciónyi támogatást tesznek ki.
Így jár az a párt, ami Magyarországon nem a magyaroknak kampányol. A baloldal kampányával Ron Werber még gazdagabb lett, az MSZP pedig szegényebb. A történtek egyetlen negatívuma, hogy az MSZP a korábban elsikkasztott állami vagyonból fizetett a semmiért. Ron Werber pedig feltehetőleg nem Magyarországon fog ezekből a pénzekből munkahelyeket teremteni.

http://www.hidfo.net/2014/04/12/kidobtak-az-izraeli-kampanyszakembert



Kirúgták a rendőrt, aki beszólt a TEK-eseknek



Nem lehet büntetlenül packázni a terrorelhárítókkal. Bajusz Ferenc rendőr őrnagy, a VIII. kerületi körzeti megbízottak főnöke, alosztályvezető megtette, és rá is fázott. A rendőrtiszt még 2011-ben fakadt ki Facebook-oldalán.
bajusz
Egy amolyan nyílt levélben hívta fel a figyelmet arra, hogy amíg a VIII. kerületi kapitányságon még WC-papírra sincs pénz, addig a Terrorelhárítási Központ (TEK) tagjai Q7-es Audikkal furikáznak, fizetésük pedig háromszorosa a mezei zsarukénak. Akkor nagy botrány kerekedett az ügyből, Bajusznak bocsánatot kellett kérnie a TEK főigazgatójától. Úgy tűnt, a botrány lecsillapodott, nemrégen mégis kirúgták a rendőrségtől az őrnagyot, aki munkáját felettesei legnagyobb megelégedésére végezte.
Bajusz Ferenc ellen méltatlansági vizsgálat indult, és mert munkájába nem lehetett belekötni, azt vizsgálták, civilben méltóan viselkedik-e hivatásához. Az eredmény az lett, hogy nem.
– Öt Facebook-bejegyzésemet vizsgálta a rendőrség, s úgy találták, hogy azok nem összeegyeztethetőek a hivatásommal, ezért megszüntették a szolgálati jogviszonyomat. Ez ellen panaszt nyújtottam be a belügyminiszter úrnál, mert igazságtalannak tartom, de ha ott sem kapok kedvező választ, jogi útra terelem az ügyet.
Méltatlanság, ami itt velem történt – nyilatkozta a Blikknek Bajusz Ferenc, aki több veszélyes bűnözőt elfogott már a VIII. kerületben szolgálatteljesítés közben. Ezt azonban ebben az eljárásban nem vették figyelembe.
Az őrnagy a kérdéses bejegyzésekről nem akart beszélni, de úgy tudjuk, hogy az egyik a melegfelvonuláson készült fotóval volt kapcsolatos. Bajusz az egyike volt a rendezvényt biztosító rendőröknek. Egy ismerőse viccelődve kérdezte tőle, mit keres ott, mire az őrnagy azt válaszolta, a kamionon már nem volt hely. Egy másik bejegyzésben pedig az olvasható, túl meleg volt a helyzet.
Kérdéseinket elküldtük az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletére is, de az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló, 2011. évi CXII. törvényre hivatkozva megtagadták a választ.
tekesekA TEK itt épp valami futballpálya körül szédeleg
(Blikk)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése