2010. szeptember 30., csütörtök

Kadarkúti Égi üzenetek - 76. - A Szentlélek szavai a 7. boldogságról

2010.szeptember 29. Szentlélek: A 7. boldogság, Boldogok az békességben élők, mert Isten fiainak hívják majd őket.
Szentlélek: Drága Gyermekeim, ma a 7. boldogságról tanítalak benneteket: Boldogok a békességben élők, mert Isten fiainak hívják majd őket.
Mi is a béke? Én, a Szentlélek Isten ajándékokat és gyümölcsöket adok gyermekeimnek. A béke a gyümölcseim közül az egyik. Olyan mint a szeretet, a boldogság, a türelem, az öröm stb. Békés állapotban lenni nagyon jó érzés, nyugalom, csend tölti be a lelkét. Sajnos ez a béke ideiglenes a szívben, mert könnyen el lehet veszíteni. Nézzük, mi szakíthatja meg a békét bennetek. Elég annyi, ha nem kapjátok meg, amit szeretnétek és máris oda van a békétek. Erre egy életből ellesett példát mondok nektek. Ádám harmadikas gimnazista. Nyugodt, kiegyensúlyozott fiú, szüleihez engedelmes, kitűnő tanuló, jó közösségi ember az osztályban. Egyik nap három fiú meg egy lány eljönnek hozzá megbeszélni egy esedékes szombati kerékpár-túrát. Egy hét várakozási idő van addig. Alig, hogy elmennek a barátai, odaáll a szülei elé és kirukkol a kérésével, hogy szeretne egy komolyabb biciklit, mert ez már nagyon ütött-kopott, régimódi. Kb. 100.000 Ft-ért látott olyat a kirakatban, ami megfelelne. Mondta, hogy van 20.000 Ft spórolt pénze, csak 80-at kellene hozzáadniuk. A szülők elképednek ekkora kívánságra és Édesapja közli vele, hogy ekkora anyagi áldozatot most nem tudnak hozni. Ádám elkomolyodik. Durcásan bemegy a szobájába, magára zárja az ajtót. Elképzeli, hogy neki van a világon a legócskább bicaja. Anett, aki velük jön, ki fogja nevetni. Éppen ez előtt a lány előtt, aki annyira tetszik neki, kell égnie az ócska gép miatt. Elhatározza, hogy nem is megy el a túrára. Szüleihez nem szól. Másnapra nem tanul, be is szed egy 1-est. Nagyon rossz kedve van, dúl-fúl magában. Ez a kedves, vidám, barátságos fiú viselkedésében 180 fokos fordulatot vett. Látjátok? Ilyen könnyen elillan a béke az emberből. Szinte attól függ a békétek, hogy a dolgok kellemesek-e, kényelmesek-e, élvezetesek-e és kívánságaitok szerint alakulnak-e.
Bizony akkor is eltűnhet a béke, nyugalom belőletek, ha valaki szóvá tesz egy bennetek lévő hibát. Felháborodtok, hogy kicsoda ő? Hogy mer ítélkezni felettetek? Két asszony a szentmiséről kijövet így beszélget. Mondd, Marika, miért imádkozol olyan gyorsan, mikor a Hiszekegyet mondjuk? Miért nem mondod egyszerre velünk? – Én nem imádkozom gyorsan – felel Marika – inkább ti húzzátok, mint a rétestésztát. Ezután Marika kedve elborul, oda a békéje, már családjához sincs türelme.
Az ember nyugalma akkor borul fel legjobban, ha aljas módon rágalmazzák olyasmiért, amit nem is tett meg. Ilyenkor még a legszelídebb, legbékésebb, legvallásosabb emberek is elvesztik türelmüket, és lelki sötétségbe zuhannak. Éppen a napokban hívta fel eszközömet, Évát egy mélyen hívő, imádságos lelkületű, tisztaéletű asszony, hogy rosszindulatú szomszédja bement a szentmise végére és a plébánosnak és két ottmaradt asszonynak elmondta, hogy vigyázzanak, mert K-né a nőket szereti. Napok alatt futótűzként elterjedt az alaptalan, utálatos pletyka és most mindenki kerüli őt, senki nem ül mellé, nem szólnak hozzá. Zokogva panaszkodott a telefonban ő, aki egyébként egy vidám, kiegyensúlyozott teremtés.
Gyermekeim! A béke nagyon illékony dolog, nagyon kell rá vigyázni. Viszont van egy ellenszere a béke elvesztésének: a nagyon erős hit, mely képes gyermeki módon Istenre hagyatkozni, mely képes Istent legelső helyre tenni a lélekben.
Vizsgáljuk meg, hogy tudja az erős hit a belső békét megőrizni és fenntartani! Ennek megértéséhez térjünk vissza az előző esetekhez. Ha Ádám hite olyan erős lenne, hogy Istent és szüleit jobban szeretné, mint a biciklit, akkor megmaradt volna a békéje. Ha Isten parancsát, a IV.-et be tudná tartani, megértené, hogy szülei ekkora összeget nem tudnak rááldozni, mert anyagi képességüket meghaladja.
Marika is meg tudta volna őrizni lelki békéjét, ha van egy kis alázat benne Isten és az emberek felé. Mert akkor felfogná, hogy benne bizony hiba van, mikor előreszalad az imádkozásnál, nem alkalmazkodik a közösséghez, és ezzel zavarja a szentmisét. Ez a Marika nem szereti és nem ismeri eléggé Istent. Mert ha ismerné, akkor tudná, hogy Isten embereket és körülményeket használ fel arra, hogy feltárja a gyengeségeket. Felhasznál jókat, rosszakat, bűnösöket és szenteket. És gyakran épp azt használja fel, aki a legellenszenvesebb nektek. Békétlenek és nyugtalanok maradtok mindaddig, míg végül meg nem tanuljátok, amit Ő tanítani akar nektek.
Drága Gyermekeim! K-né esete a legsajnálatraméltóbb, de ő se veszítette volna el a lelki békéjét, neki se kellene zokognia, ha Istent szeretné a legjobban és az Ő véleményét tartaná fontosnak, nem a pletykás emberekét. Ha Jézust valóban nagyon szeretné, akkor boldog lehetne, hogy követheti Őt a megaláztatásban. Jézus Krisztus ezekkel a gondolatokkal vigasztalta meg a telefonban, s most már nem akar elköltözni az emberek szája elől és nem akar meghalni, hanem nyugodt és békés.
Drága Gyermekeim! Kik a békességben élők? Akik képesek túltenni magukat a próbákon, amit mi megengedünk az embereken és a környezetükön keresztül. A legtöbb próbát azok teszik fel nektek, akik durván barátságtalanul lépnek fel ellenetek. Csak akkor tudjátok megoldani, hogy békességben éljetek, ha úgy reagáltok az ő sértéseikre, ahogyan Jézus tenné. Mert Ő azt mondja, ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel! Ha egyik arcodat megütik, tartsd oda a másikat is! Amikor felszegezték a keresztre és káromkodva szidták, csúfolták, így imádkozott: „Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják mit cselekszenek!” A sértegetéseket próbáljátok úgy felfogni, mint gyógyszert lelketek gyógyítására, mint erős tisztítószert lelketek tisztítására! Ha úgy tekintetek a sértő szavakra, mint fontos lelki kincs szerző eszközökre, akkor nem vesztitek el türelmeteket, nem fogtok morgolódni, zúgolódni, nem sajnálgatjátok önmagatokat, hanem állandóan békesség, nyugalom fog élni bennetek. Hogy is van ez, hogy a sértés lelki kincs szerző eszköz? Úgy, hogy frissen kapott lelki sebedet azonnal ajánld fel a Mennyei Atyának rosszakaróid lelkének megtéréséért. Lelkeket mentesz a sértéssel. Így lesz a sértésből kincs. De kinccsé válik úgy is, hogy Mi Égiek lelki sebeidet lelked hasznára is fordítjuk.
Boldogok a békességesek, – mondta Jézus Krisztus a hegyi beszédben – mert Isten fiainak hívják majd őket. Ó, mennyire kedves fiai vagytok Istennek, ha itt a földön, a temérdek nyugtalan, bűnökkel terhelt, a bűn sarában hempergő, veszekedő, verekedő ember között a békességet képviselitek, és másoknak is példátokkal békét szereztek.
Drága Gyermekeim! Jézus, a ti Üdvözítőtök most itt áll Mellettem. És Mi ketten Ő meg Én végigmegyünk köztetek. Egyenként megállunk előttetek. Én, a Szentlélek, Isteni békémet lehelem rátok, Jézus pedig kinyitja nektek Szívét és ti helyezzétek bele e Szívbe, a szeretet és béke Székhelyébe összes lelki sebeteket, amiket felebarátaitok okoztak nektek.
Megáldalak benneteket az Én békém lelkületével az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése