2011. november 13., vasárnap

A "hatodik változat" az "összeomlásra"...

A napokban jelentek meg a neten, Bogár László "Változatok az összeomlásra" írásai. A lényeget kiemelném és egy hatodik variánst is felvetnék, mert ez lenne a megoldás! Ha valaki arra gondolna, hogy most a spanyolviasz feltalálása következik, téved, de lássuk mit ír a nagyrabecsült Bogár úr:

"A globális „megamegszorítások” lassan mindenkit elérnek, a nyugati világ és egyben a globális rendszer meghatározó hatalmai is összeomlani látszanak az iszonyú adósságtömeg és a megszorításokat követő társadalmi feszültségek roppant súlya alatt. Egyre nyilvánvalóbb, hogy a megszorítások nemcsak hogy nem segítenek, éppen ellenkezőleg, rontanak a helyzeten. Könnyű ugyanis belátni, hogy ha mindenhonnan csak erőforrást vonunk el, akkor egy idő után egyre kevesebb lesz a fizetőképes kereslet, ennek nyomán csökken a termelés, növekszik a munkanélküliség, fokozódnak a társadalmi feszültségek, felbomlik a rend, és az egész rövid időn belül visszafordíthatatlan önpusztításba, sőt teljes önmegsemmisítésbe mehet át."

Eddig a jelenlegi helyzet ismertetése, és következhet az öt variáns:

"Az első és evidens forgatókönyv a teljes magyar adósságállomány gyors, kvázi azonnali visszafizetése, a „generális végtörlesztés”. A második ennek az ellenpárja, az adósságnak az adós részéről való teljes megtagadása, azonnali hatályú felmondása. A harmadik ugyanez, de kicsit óvatosabban, tárgyalásos úton, fokozatos adósságelengedést kérve. A negyedik arra a feltételezésre és reményre épülne, hogy a globális hatalmi komplexumnak is érdeke az átfogó és ellenőrzött globális adósságrendezés, tehát várjuk, hogy ő kezdeményezzen. És végül az ötödik forgatókönyv az egész világ spontán összeomlása, ami aztán majd mindent megold.
Az első forgatókönyv azért nem járható Magyarország számára, mert az adósságunk már lényegesen nagyobb, mint a teljes lakossági vagyon, tehát úgy járnánk, mint azok a devizahitelesek, akiknek már elárverezték a lakását, de hajléktalan és munkanélküli páriaként is tovább kell fizetniük a „maradék tőke” törlesztését és kamatait. A második út megléphető ugyan, de iszonyú áldozatokkal járna, és félő, hogy a magyar társadalom döntő többsége erre önmegsemmisítő anarchiával reagálna. A harmadik vagy a negyedik lehetne a legreménykeltőbb, de a világ láthatatlan urai erre egyelőre nem nagyon mutatnak hajlandóságot. Végül az ötödik forgatókönyv valószínűsége napról napra egyre nagyobb, s ráadásul az elmúlt háromszázhatvan év során átlagosan hatvanévenként volt ilyen totális háborúba torkolló összeomlás. (A legutóbbi hatvanhat esztendeje!) Azzal kell tehát szembesülnünk, hogy az előttünk álló „módfelett kalandos” évtized során az itt vázolt öt, logikailag lehetséges forgatókönyv valamilyen kombinációja mindenképpen bekövetkezik. Minden lokális uralmi rend legfőbb felelőssége így most abban áll, hogy erre elkezdi felkészíteni a felelősségére bízott közösséget.
"

És következzék a konklúzió:

Ha kicsit elgondolkodunk ezen a gigantikus »erőforrás-szivattyún«, az anyagmegmaradás elvének elfogadásával azt kell feltételeznünk, hogy – mivel a világ teljes értéktermelése változatlanul gyorsan növekszik – ha van »fekete lyuk«, akkor valahol »fehér lyuknak« is léteznie kellene. Ha a világ döntő többsége vesztes, pedig az erőforrások bővülnek, akkor valahol léteznie kell egy hatalmas »szupernyertesnek« is. Az adósság ugyanis valójában »negatív vagyon«, tehát a kozmológia »szuperszimmetria« elve alapján valahol óriási vagyonoknak kell felhalmozódniuk. Kérdés, hogy a vagyonképződés melléktermékeként szétvert világban ugyan mihez is lehet kezdeni ezekkel a gigantikus vagyonokkal?
Ma nemcsak, hogy nincs válaszunk mindezekre, de valójában magát a kérdést sem lehet, szabad megfogalmazni. Egyszerűen azért nem, mert továbbra is csak a világot igazgató szuperstruktúra hamis metanyelvén lehet megszólalni, és mindig ugyanazokra a sehová sem vezető következtetésekre juthatunk.
Az uralmi struktúrák - az amerikai elnöktől az Európai Bizottság elnökéig, a vezető országok miniszterelnökein keresztül a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatójáig - talán jó szándékú, de szánalmas bábfigurák.

Amit látunk, azt úgy határozhatjuk meg: »jelenetek a bábok életéből«. A komolykodva meghozott döntésekről sorra kiderül, hogy már a startnál elbuktak.


Ez már a depresszióra okot adó helyzetismertetés, amiről nyugodtan elmondhatjuk, hogy elég sőtétnek látszik első ránézésre (a másodikra is), de talán a "valóságot" is meg kellene vizsgálni!
A valóság az, hogy bizonyíthatóan álnemzeti politikusok írtak alá, megvesztegetéssel, politikai és gazdasági haszonszerzés céljából szerződéseket, törvény és országellenesen. Lopásaikat, korrupciós cselekményeiket, kenőpénzes privatizációikat, előnytelen, szándékosan veszteséges "üzletkötéseiket"bizonyítani tudjuk! Ezek alapján, börtönben és nem a hatalomban a helyük! Tulajdonképp csak az ország elenyésző százaléka tartja terror alatt az óriási többséget, és kényszeríti rájuk akaratát, illetve "megbízóik" akaratát!
Sztrájkoljatok, és nem történik semmi, és már azt is megtiltják! Még arra sem méltatnak, hogy lesz..janak! Jelentsétek fel őket, és a bíróságok maffiái nem tárgyalják az ügyeiteket! Az ügyészségek nem nyomoznak, mert maguk ellen nem "ildomos"! A rendőr tenné a dolgát, de nem teheti, és egy részük nem is akarja, mert bízik abban, hogy később kerül a "vágóhídra"! Az ilyen ún. "megalkuvók" is sorra kerülnek, mert ebben a "60 éve ismétlődő klasszikus" felállásban, ők is vesztesnek vannak kijelölve. Vesztesnek, és "leírható" veszteségnek!

A "hatodik variáns" Izland példája! Börtönbe kell vetni a hazaárulókat, nemzetpusztítókat! A nemzetellenes bűncselekmények nem évülnek el! Az elcsalt választások, a csalással megválasztottak aláírásai nemzetközi "szerződéseken" érvénytelenítik azokat! Nincs Lisszaboni Szerződés, nincs Amerikai Terrorra Egyesült Államok, és nincs Izrael, csak Palesztina!

Európa minden országának minden lakója népbíróságok elé állíthatja korrupt politikusait! Ha némely "politikus bűnöző" a maguk kreálta törvényekre hivatkozna, még azok alapján is elítélhető, mert a hazaárulás, népírtás, népellenes bűncselekmények magasabb prioritásúak mint bármely súlyos bűncselekmény, és NEM ÉVÜLNEK EL!
A "metanyelvről" elmondható, hogy a hazug média és politikusok, valamit az őket kiszolgáló "folyamatokat magyarázó" emberformájúak hazugság-nyelve, mert megszorításokkal nem állítható helyre egyetlen ország gazdasági stabilitása sem!
A MOL 500 milliárdos pakett visszavásárlásából a mezőgazdasági feldolgozóipar jelentős része életre hívható lett volna, ami 2012-ben már IMF és világbanki hitel törlesztési részlet nagyságú hasznot termelne, de az Orbán-kormány a bankárkaszt hasznára, és Magyarország lakossága ellen hazudik, 228 milliárd veszteséget okozva eddig a visszavétellel.
Néhányszor leírtam már, de a FIDESZ-KDNP fanok "kedvéért" újra leírom: A 2010-es elcsalt választásokon, a szavazásra jogosult állampolgárok egyharmada szavazott. Ennek az egyharmadnak a kétharmada (csalással szerzett voksokkal kiegészítve) hivatkozik "elsöprő győzelemre", mert a buta állampolgár nem fogja fel, hogy a szavazásra jogosultak kétharmada nem akar ezekre a pártokra szavazni. Sokuknak pártokra sincs szüksége, csak számonkérhető, felelősségre vonható, visszahívható képviselőkre, akik a köz érdekeit képviselik, és nem pártokét, idegenekét! Aki ennek ellenkezőjére adta voksát, mert szavazott, jelezze!
Akinek megfelel ez a világ, alapítson pártot, vállalva, hogy önként odaadja a vagyonát a pártjának, vállalja a rabszolgaságot, éhbérért dolgozik, és kazár érdekekért harcol a hazájukat védők ellen külföldön, bár ezt az ilyen, itt is megteszi! A nevük lehetne ESHINÖRP (Elnyomók Senkiházi Hazátlan Identitás Nélküli Önkéntes Rabszolgáit Tömörítő Párt).
500 millió európai emberből 2-3 millió az, aki "jogot formál" embertársai kirablására. Legalább 100 millió a kiszolgálásukból él, és közel 400 milliót ítéltek kisemmizésre, és lassú halálra!
Az emberek igen nagy százalékának rá kellene jönnie arra, hogy ne szavazzon olyan emberekre, akik már számtalanszor becsapták, de másokra is biztosítékokkal, és erős, nem átalakítható "fékekkel", mert egy hazudós diktátor kiirthatja az országot!
Természetesen mindenkinek jogában áll fellépni a hazaárulók ellen, és nem kell figyelembe vennie a politikus-bűnözők illegitim törvényeit, mert jogtalanság nem szülhet jogot, de az önvédelem jogát "áltörvényekkel" amúgysem lehet elvenni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése