2011. november 30., szerda

A víz nem oltja a szomjúságot

A víz hivatalosan nem jó a kiszáradás és annak első jele, a szomjúság ellen sem. Ezzel a bölcs határozattal zárult a szavazás az Európai Parlamentben és decembertől kötelező érvényűvé válik nem csak nálunk, de az Egyesült Királyság területén is. Mielőtt azt gondolná bárki is, hogy a képviselőinknek elment a maradék józan esze is, hadd világítsak rá a problémára kicsit.
A harc évekkel ez előtt kezdődött. A gyógyszeripari terjeszkedést lassította az a tény, hogy az emberek spontán képesek voltak meggyógyulni pusztán attól, hogy a tényleges és nyilvánvaló táplálkozási hiányukat kezelték - általában nem orvosok. Ekkor nagy bölcsen kitalálták és a bürokrácián átnyomták azt a javaslatot, hogy ne lehessen egészségre vonatkozó állítást tenni semmiféle olyan élelmiszerre, ami nem ment keresztül klinikai vizsgálaton és a gyártó nem bizonyította annak hatékonyságát.
Mivel egy ilyen vizsgálat akár 10 évig is eltart és költségei sok százmillió forintba is kerülhetnek, ezt kevesen vállalták magukra.
Mellékhatások szájról-szájra
A legtöbben inkább azt az utat választották, hogy letörölték a termékeik dobozáról a gyógyhatásra vonatkozó állításokat és semmitmondó állításokat írtak a termékismertetőkbe és tettek a reklámokba. Emiatt történhet meg ma az, hogy a kefir nem járul hozzá a a jó emésztéshez, hanem csupán “tehetünk vele valamit egészségünk érdekében”. A c-vitamin nem csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, hanem “az egészség egyes számú védőbástyája” lett.
Az ostobaság így terjed szájról-szájra és a valódi tudás lassan feledésbe merül. Ki szed azért c-vitamint, hogy védőbástyát egyen? De talán a skorbut ellen, az egészséges fogíny érdekében, a megpattant erek ellen szívesen ruházna be egy filléres megoldásba.
A víz az egyik leghatékonyabb gyógyszer. Főleg ha dehidratált valaki. Itt volt az ideje, hogy megregulázzuk. Nem csodálkoznék, ha egy-két éven belül megjelenne az a víz a reklámokban, aminek gyógyhatása is van és szabadalmi oltalmat élvezne a gyártója, vagy csak gyógyszertárakban lehetne forgalmazni.
Multinacionális érdekek szolgálatában
Érdekes példa lehet például egy étolaj, amit a krill nevű hideg tengeri rák húsából lehet nyerni. Erről mindenki tudja, hogy fogyasztása nagy mértékben csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Egy kanadai cég ezt klinikai kutatásokkal igazolta. Ma egész Európában csak ez a kanadai cég állíthatja ezt a krill olajáról. Pedig az talán Önnek is egyértelmű, hogy nem attól függ egy étel haszna vagy kára, hogy melyik gyárban állították elő, hanem attól, hogy mi van benne.
Lehet bármilyen jó egy gyógynövény, egy vitamin vagy egy élelmiszer készítmény, csak az állíthat róla bármit az egészséggel kapcsolatban, aki ezt előtte megfizette.
Mi a dehidratáltság?
Bár orvosilag komplexebb a dolog, de a lényeg egyszerű: akinek kevesebb víz van a szervezetében, az hajlamosabb a kimerültségre, a betegségek elkapására és a szövetei gyorsabban öregszenek. Kevés víz fogyasztása mellett lelassul a szervezet méregtelenítő képessége, a vesékben pangás jön létre, ami számos közvetlen és közvetett tünet kiváltó oka. Az ízületek kopásának egyik legjobb ellenszere a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás. Ezt számos kutatás támasztotta már alá és megfigyelésekkel is igazolható.
Elfárad és kimerül a nap végére? Sokszor nem hiányzik más, mint egy liter víz a szervezetéből.
Fájnak a tagjai? Igyon több vizet és pár nap alatt látványos javulást figyelhet meg a csukló, a könyök és a térdízületek állapotában.
Persze ezt csak én állíthatom, mert én nem gyártok palackozott vizet. Ha gyártanék, egy ilyen kijelentésért 2 év börtönt kaphatnék Angliában.
Az EU válsága nem csupán pénzügyi
Sőt talán elsősorban nem is az. Talán éppen azért látjuk ezt a mesterségesen keltett hisztériát a pénzünk körül, hogy közben ne vegyük észre, hogy egy másik, rejtett terven dolgoznak a háttérben. A céljuk nem más, mint hogy eltitkoljuk azt a tudást az emberektől, ami a saját egészségük megóvása érdekében létfontosságú lenne. Ha már semmit nem tudnak majd a helyes táplálkozásról, a napfény fontosságáról, a gyógynövények alkalmazásának módjáról, az ivóvíz lényegéről, akkor pedig jól kontrollálható lesznek.
Egy ilyen jogszabály megalkotása 4-5 évbe és egy nagy talicska pénzbe kerül. Természetesen a visszavonása is ennyi időbe és ennyi pénzbe kerülne, ha lenne valaki, aki ezt finanszírozza. A gépezet lassú és bürokrata. Gyorsabb mozgásra csak sok pénzzel lehet rávenni és ez kevés nagy cégnek áll rendelkezésére. Mondjuk egy Coca-Cola vagy egy gyógyszergyár képes arra, hogy klinikailag igazolja a nyilvánvalót és onnantól kezdve az ő palackjukban lévő víz olthatja a szomjat.
Persze nem volt egységes az Európai Parlament sem a kérdésben, de a többség megszavazta a rendeletet. Roger Helmer képviselő odáig merészkedett, hogy “Hatalmas hülyeségnek” titulálta kollégái munkáját. Én némileg hajlok arra, hogy vele értsek egyet. Azt nem tudom, hogy a mi képviselőink miként szavaztak, amennyiben egyáltalán bementek aznap dolgozni.
http://komlomedia.hu/hir.php?hir=628

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése