2011. december 5., hétfő

Amerikai paktum a Muzulmán Testvériséggel

Az Egyesült Államok és a ”Muzulmán testvérek” szervezet megtalálta a közös nyelvet: utóbbiak megkapják a Közel-Keletet cserébe az alacsony olajárakért. A radikális iszlám bástyái a régióban Egyiptom, Líbia és Szíria lesznek.
”A megállapodás még novemberben született meg a CIA magas rangú tisztviselőinek és a ”Muzulmán Testvérek” képviselőinek megbeszélésein. A tárgyalások semleges területen, a Majna melletti Frankfurtban folytak az egész ősz folyamán, a megállapodás pedig november elején született meg, amikor a biztosítékokat maga David Petraus, a CIA vezetője adta”, - mondta Peter Beynchli brit katonai szakértő az Argumenti.ru hírportálnak.
Elmondása szerint a tárgyalások a ”testvérek”-kel már néhány éve folytak. ”A globális régiót kérték és megígérték, hogy nem követnek el terrorcselekményeket az Egyesült Államok területén. Most egy politikai döntést meghozatalára került sor: nekik adják a Közel-Keletet, cserébe pedig a ”testvérek” megígérték, hogy csökkentik a szénhidrogének árát.”
"Egyiptom, Líbia és a katonai műveletek után Szíria lesznek a radikális iszlám előőrsei a régióban. Szaúd-Arábia és Katar támogatja ezt”, - mondta Beynchli.
Alekszandr Grigorjev - Argumenti.ru

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése