2012. január 30., hétfő

Terroristák felrobbantottak egy szíriai gázvezetéket

A szíriai állami televízió jelentése szerint egy fegyveres terrorista csoport felrobbantotta a libanoni határ közelében fekvő Homs tartományon áthaladó gázvezetéket. Sebesültekről és halálos áldozatokról nincs információ.
Ez már a sokadik támadás az USA és Izrael által támogatott terrorista csoportok részéről. Korábban a civil lakosság ellen irányultak az orvtámadások, melyekkel a rendszer destabilitását kívánták elérni, majd rendfenetartó és katonai célpontokat támadtak a terroristák. Mivel a korábbi támadások láthatólag nem vezettek eredményre, így most valószínűleg gazdasági oldalról kívánnak csapást mérni Assad rendszerére. Szíria elnöke, Bashar al-Assad, korábban kijelentette, hogy kérlelhetetlen háborút fog folytatni országa függetlenségéért.
Kína és Oroszország vétó jogukkal élve október 4-én megakadályozták az ENSZ Biztonsági Tanácsának azt a határozattervezetét, amelyben olyan szankciók meghozatalát helyezték kilátásba a szíriai hatóságok ellenzékkel szembeni fellépésének folytatása esetére, amely nem zárja ki a katonai beavatkozást és a ”líbiai forgatókönyv” megismétlését Szíriában. Azóta Szíria szerte megszaporodtak a terrorista akciók.

Sólyom Gábor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése