2012. február 5., vasárnap

Miért költözik el James Cameron az Egyesült Államokból?

Aki azt gondolja, hogy James Cameron Hollywoodi filmrendező azért költözik el egész családjával együtt az Egyesült Államokból, hogy gyerekei „jobb munkamorált tanulhassanak” jobb, ha újragondolja a lapokban olvasott híreket.
„Cameron egy 1067 hektáros farmot vásárolt Új-Zélandon. Az Új-zélandi Tengerentúli Bevándorlási Hivatal számára benyújtott igénylő lapon Cameron úgy nyilatkozott, hogy ő és családja „határozatlan ideig szándékozik Új-Zélandon maradni és az ingatlant azért vásárolta, hogy azon egy igazi farmot üzemeltessen,” írja az Associated Press.
Cameron egy 5 millió dollár értékű villát hagy maga mögött Malibuban, hogy a Wellingtontól 90 perce levő vidéki birtokra költözzön.
Igaz, a pletykák szerint az Avatar folytatását is Új-Zélandon forgatják majd és a farm közel helyezkedik el az Avatarban nyújtott munkájáért Oscar díjjal jutalmazott Weta Digital wellingtoni központjához, így nyilván ennek a tényezőnek is szerepe volt az ingatlan kiválasztásában, de ha csupán ez lett volna az egyetlen ok, nyilván inkább egy nyaraló mellett döntött volna a filmrendező.
James Cameron döntése szépen illeszkedik a gazdag amerikaiak által követett trendbe, akik egymás után menekítik ki vagyonukat az országból, hogy azt máshol, leginkább a déli féltekén, termőföldbe és ingatlanba fektessék, egyrészt megspórolva az egyre emelkedő adókat, másrészt bebiztosítva magukat az egyre több ember által várt társadalmi zavargásokkal szemben.
2010-ben John Malone milliárdos, a Liberty Media elnöke jelentette be, hogy a kanadai határ Quebec-hez közeleső szakasza mentén vásárolt egy ingatlant, amolyan biztosításként „hogy legyen hová visszavonulni, amennyiben itt elszabadul a pokol,” hozzátéve, hogy aggódik a dollár túlélése miatt és nem biztos benne, hogy „Amerika átvészeli” a gazdasági válságot. „A feleségem, akit nagyon aggasztanak az események, teljes személyes vagyonát Ausztráliába és Kanadába vitte,” nyilatkozta Malone a Wall Street Journal-nak. „A határ 18 mérföldes szakasza a tulajdonunkban van, tehát bármikor átléphetjük. Bármikor le tudunk lépni ha, kell.”
A politikai osztály tagjai is külföldön keresnek menedéket. A Bush család például egy 40 ezer hektáros területet vásárolt Paraguayban még 2006-ban.
A gazdasági stagnálás, a növekvő adóterhek és az ezek eredményeként várható társadalmi zavargások miatti növekvő aggodalom hatására egyre több gazdag amerikai dönt úgy, hogy elköltözik az Egyesült Államokból és egy biztonságosabb, a gazdagok számára kedvezőbb pénzügyi feltételeket nyújtó országban telepedik le. Az amerikai statisztikai hivatal adatai szerint „a legmagasabb bevétellel rendelkező amerikaiak felső 1%-a a történelem során soha nem tapasztalt ütemben és számban költözik el az Egyesült Államokból.” A Zogby International által végzett felmérés szerint évente 3 millió amerikai költözik el az országból és egyre több gazdag amerikai mond le amerikai állampolgárságáról, hogy elkerülje a magas adókat.
„Mivel a fővonalas médiában természetesen nem hallunk olyasmit, hogy a rendszer összeomlóban van és Amerikára teljes káosz vár, a legtöbb, amit tehetünk, hogy megpróbálunk olvasni a sorok között és figyeljük, mit tesznek a bennfentesek, illetve azok, akik kapcsolatban állnak a pénzügyi és a rendszer alapját képező hatalmi körökkel,” írja Marc Slavo.
Áttelepítési szakértőktől megtudtuk, hogy a gazdagok körében egyre népszerűbb a megerősített, erődszerű ingatlanok vásárlása, lehetőleg földalatti bunkerekkel felszerelve, illetve alternatívaként az Egyesült Államok elhagyása.
Lehetséges, hogy egy ilyen katasztrofális összeomlás soha nem következik be, mindenesetre, aki elegendő pénzzel rendelkezik az csak az ilyen biztonságos, az Egyesült Államok eldugott vidékein vagy külföldön található ingatlanokban látja az egyetlen igazi biztosítást, ami nehéz időkben tényleg megóvhatja vagyonát és testi épségét. 


Forrás: Infowars.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése