2012. február 5., vasárnap

Több mint 150.000 ember vett részt a tömegtüntetéseken Moszkvában

A február 4-én Moszkvában megtartott tömeges akciók résztvevőinek száma meghaladta a 150.000 embert, jelenti az OF Belügyminisztériuma Moszkvai Főkapitányságának sajtószolgálata. Hivatalos adatok szerint az ellenzéki tüntetés résztvevőnek száma a Bolotnyaja téren 33-34.000 ember volt, a „narancsosak elleni” nagygyűlésen a Hódolat hegyen 125-128.000 tüntető gyűlt össze. Hivatalos adatok szerint, 2011. december 10-én az ellenzéki tüntetésen a Bolotnaja téren mintegy 25.000 ember vett részt, a Szaharov akadémikus sugárútján pedig csaknem 30 ezren.
forrás: ruvr.ru

A nyugatiak számára érthetetlen: miért nem lehet az embereket Putyin ellen hangolni, miért nem lehet az elbutított tömegeket rávenni arra, hogy a nyugati érdekek szerint megcsináljanak egy rendszerváltást. A válasz abban rejlik, hogy az orosz média tájékoztatja a lakosságot a valós külső fenyegetettségekről - ellentétben a nyugatival, ahol az emberek még azzal sincsenek tisztában, hogy országuk háborúban áll, fegyveres erőik pedig egy másik kontinensen rombolják a közműhálózatot.
Az Összoroszországi Közvéleménykutató Központ egy korábbi felmérése során kiderült, hogy a megkérdezettek 59%-a úgy véli, a NATO terjeszkedése veszélyezteti Oroszország biztonságát, és 34% szerint az észak-atlanti szövetség létezése már önmagában is fenyegetést jelent. A lakosság egy tekintélyes része tisztában van vele, miért kapnak az oroszországi liberálisok nyugati támogatást, és miért vannak az országban kormányellenes tüntetések...
Molnár István

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése