2012. május 9., szerda

Halmozódnak a gondok, EU csúcstalálkozó lesz

Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke újabb csúcstalálkozóra hívta össze az uniós vezetőket, hogy nyilvános vitát tartsanak az eurozóna helyzetéről. Olyan propaganda jellegű témákról lesz szó, mint például "hogyan tervezik beindítani a gazdasági növekedést az eurozónában", vagy "a költségvetési hiány és az államadósságok csökkentése". A május 23-án tartott csúcstalálkozó már várható volt, mivel nem csak a görög tőzsde omlott össze a vasárnapi választások miatt, hanem az euró már egy hete folyamatosan veszít az értékéből.
Így az eurokratáknak össze kell ülni, és úgy tenni, mintha minden rendben lenne, hogy megnyugtassák a befektetőket. Szükség is lesz rá, mert várhatóan vagy júniusig nem alakul kormány Görögországban, vagy olyan kormány alakul, ami államosítja a bankokat, visszaáll a drachma használatára, és lezárja az ország határait.
A meghívókat már kiküldték, hogy biztosan mindenki ott legyen. Orbán Viktor is biztosan ott lesz. "Együtt lesz a nagy csapat." A nyilvános vita után várhatóan a 17 eurozóna tagállam vezetői zártkörű tanácskozást is tartanak. Orbán Viktor is biztosan be fog menni. Mint a múltkor. Bár nem vagyunk eurozóna tagállam. Csak nehogy megint lekésse a repülőgépet miatta.
Fenyvesi Áron


Cameron Európai Egyesült Államokat akar


David Cameron brit miniszterelnök tegnap bejelentette: ahhoz, hogy az eurozóna megfelelően működjön, egyetlen, közös kormányzatra lenne szükség.
Ismételten leírjuk: egyetlen, közös kormányzatra.
"Sehol a világon nincs még egy olyan pénznem, amihez egynél több kormányzat tartozik. Nekem úgy tűnik logikusnak, hogy az eurozóna tagállamainak is egyetlen, közös gazdaságpolitikára és így közös adósságkezelésre lenne szüksége."
Mi erre csak annyit mondanánk, hogy sehol a világon nincs még annyi féreg-lelkű politikus, mint az Európai Unióban, úgyhogy az eurozóna tagállamok jobban teszik, ha most azonnal visszaállnak a saját valuta használatára, amíg még nem késő.
Fenyvesi Áron

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése