2012. május 5., szombat

A merénylők megsemmisítésére adott parancsot az orosz elnök

Csütörtökön nagy erejű robbantásos merénylet történt Dagesztánban. A merényletben 12 rendőr, tűzoltók, és a Rendkívüli Helyzetek Minisztériumának három munkatársa halt meg. 109 civil, köztük 26 gyerek került kórházba, hatnak kritikus az állapota.
Az áldozatok pontos száma még ismeretlen, a szerte-szét szóródott testrészek alapján genetikai vizsgálattal igyekeznek megállapítani valójában hány halottról van szó.
A merényletet a legaljasabb módon hajtották végre. Egy átvizsgálásra érkezett Lada személygépkocsit elhagyott a vezetője, majd felrobbantotta. A tűzoltók és a rendőrök percek alatt a helyszínre érkeztek. Ekkor következett be az igazi robbantás, egy közelben álló furgont repítettek a levegőbe. Ez ölt meg sok embert, és sebesített meg rengeteg civilt, aki segíteni, vagy bámészkodni érkeztek.
Eközben alternatív hírforrások azt elemezgetik, mennyi köze lehetett a CIA-nak az ügyhöz. Miután az orosz belügyi szervek nyilvánosságra hozták, hogy Soros Györgynek köze volt a csecsen felkelők pénzeléséhez, az is nyilvánvaló, hogy a CIA nyakig benne van az ügyben. A csecsen lázadást A CIA parancsára és annak közreműködésével igyekeznek kiterjeszteni az egész Kaukázusra. Ezek azonban nem lázadók, hanem pénzért dolgozó megfizetett emberek, tehát semmiképpen sem szabadságharcosok, sokkal inkább fizetett ügynökök.
Oroszország többször figyelmeztette már a "felkelők mögött álló pénzügyi köröket", hogy hagyjanak fel az ármánykodással és a cselszövéssel. Az utóbbi időben elmérgesedett a helyzet, mert a megnövekedett számú terrorakció miatt a belügyi szolgálatok is rákapcsoltak. A közelmúltban jelentős sikereket értek el az ilyen csoportok felszámolásában. Egy esetben nyíltan CIA kapcsolatot találtak, melyet nyilvánosságra hoztak, majd a politikai bonyodalmak miatt csend lett az ügy körül.
A mostani cselekedettel azonban túllőttek a célon. Rasid Nurgalijev orosz belügyminiszter utasítást adott a mahacskalai merénylet mögött állók felkutatására és megsemmisítésére. Pénz nem számít, foglyokat nem ejtenek. Eddig minden esetben, amikor a minisztérium ilyen jellegű parancsot adott ki, a célpontokat elkapták és felszámolták.
Azonban vissza kell térni az orosz katonai vezetés egy régebbi felvetéséhez is. Amennyiben az USA és a CIA/Moszad el akarja terjeszteni a lázongást a Kaukázusban, az orosz katonai erők megrendítő erejű csapással fognak válaszolni. Érdekes, hogy a rakétapajzs miatt pontosan ugyanez hangzott el tegnap Kelet-Európával szemben. Amennyiben az USA nem vonja vissza rakétapajzsát, sőt azt tovább fejleszti, az orosz katonai vezetés megfontol egy megelőző atomcsapást ezekre az országokra. A politikai vezetés nem cáfolt, és nem utasította a katonai vezetést a kijelentés visszavonására, tehát tudtak róla. Az USA könnyen belesodorhatja ezeket a térségeket egy atomkatasztrófába. És még csak nem is hibáztathatjuk az orosz vezetést, mert semmi egyebet nem tesz, mint saját függetlenségét védi.
A világ egyre inkább sodródik a háborús állapot felé. Ahelyett, hogy az ezzel foglalkozó elemzők figyelmeztetéseit megfontolva elkezdenék a feszültség csökkentését, a cionista vezetés egyre inkább a háború felé sodorja a világot. Teszi ezt annak ellenére, hogy saját belső világa egyre jobban estik szét. Így próbálja a belső feszültségeket oldani. Ennek a vége vagy a nyugati rendszer teljes szétesése, vagy egy világkatasztrófa lehet. Több út nincs.

Gyártó István

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése