2012. június 13., szerda

Orbán Viktor: "Kiraboltuk a magyarokat"

Orbán Viktor hirtelen gondolt egyet és bejelentette, hogy a hitelre és adósságra épülő növekedés és jólét tönkreteszi a nemzetet, és ez az út nem járható. Hogy ehhez hogy van még pofája, az más kérdés, viszont ez a kijelentés kétféleképpen értelmezhető. Orbán vagy azt ismerte be, hogy minden amit eddig csináltak, az rossz, vagy egyenesen azt, hogy szándékosan tette tönkre a nemzetet. Egy normális országban előbbi esetén a vezető politikus azonnal lemond, ha utóbbiról van szó, akkor viszont akasztófán a helye, és a nép nem várja meg, amíg a politikus önként távozik (az élők sorából).
Magyarországon viszont egy ilyen esetet is el lehet adni egy bölcs honatya sokatmondó felismerésének. A végén még Orbánt fogják tisztelni, amiért feltalálta a munkát? A pártrendszer odáig züllesztette a magyar nép gondolkodását, hogy már arra se emlékezik a többség, ami alig néhány évvel ezelőtt történt. Ami volt, elmúlt? Akkor segítünk: Orbán pályafutása során odáig szorgalmazta az olcsó hitelek felvételét, ameddig a tömegeket sikeresen be nem hülyítette, és ennek köszönhetően ma több százezer embert fenyeget a kilakoltatás. A bankok a kiadott pénzek többszörösét lefölözték haszonnak, most meg már az ajtónkon kopogtatnak, hogy övék a ház. Ez a helyzet és minden velejárója közvetlen visszavezethető arra az orbáni politikára, miszerint minél több a hitel, annál jobb lesz nekünk.
Most ugyanez az ember kijelentette, hogy a hitel és az adósság tönkreteszi a nemzetet. Az elhangzottak alapján a jólétet is. Az elmúlt 22 évben megtörtént a hitel, az adósság felhalmozása is, a nemzet tönkretétele is. Orbán pofátlan kijelentésére most több millióan mondják, hogy én is kipróbáltam a hitelem, nem működött, csináljátok vissza. Visszacsinálják? Nem. Le lett fölözve a haszon, akkor most hátra arc. Nem lesz se hitel, se jólét, mert ez az út a miniszterelnök szerint nem járható. Akkor mi lesz helyette? Egymillió munkahelyet teremtenek? Ennek már mutatkoznak jelei, csakhogy nem pluszban, hanem összesen lesz egymillió.
Az lesz csak a növekedés! Lesz egymillió munkahely. Többször annyi megszűnik, de az majd nem kerül címlapra. Be fog indulni az ingatlanpiac, szárnyalni fog a statisztika is. A moratórium nemsokára lejár, a kilakoltatott magyarok minden tulajdonát el lehet adni a gazdag külföldieknek. A befektetők is jönni fognak az országba! Megveszik majd a lerabolt lakásokat, mind befektetési céllal. A köpönyegforgató demokratákat bálványozó szerencsétlenek pedig hitelre megveszik tőlük, és ha szerencséjük van, húsz évig is dolgozhatnak a hiteltörlesztésen, mielőtt őket is kilakoltatják. De nem lesz ilyen szerencséjük, mert addigra Orbán is a helyén lesz. Mert a hitelre, adósságra épülő növekedés nem működött.
Fenyvesi Áron

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése