2012. július 21., szombat

A magyarság sorsküldetése

Adj Isten!

Egy közösség (legyen az falu vagy akár egy nemzet) immunrendszere a hagyománya, azaz olyan eszköz és tudáskészlet, amellyel egészségesen tud működni és fejlődni.

Ha a hagyomány élő és működik, akkor könnyűszerrel "lepattint" minden kívülről jövő támadást ami veszélyezteti az egységességét, és könnyűszerrel beemel bármit ami gazdagítja.
Manapság a társadalom un. autoimmun betegségben szenved, ennek az állapotnak a lényege, hogy a szervezet nem ismeri fel a saját maga által termelt anyagokat és ellenük támad (azaz tévesen védekezik).
Ennek tükröződése, hogy az embereknél is egyre gyakoribb ez a betegség vagy inkább állapot.

Élő szerves műveltségünk (amelynek kezdetei bizonyíthatóan több tízezer évre mennek vissza) gúny tárgyát képezi, az érték amit eleink évezredeken át összegyűjtöttek poros adathordozókon, könyvek lapjain vagy múzeumok eldugott polcain hever és nem használjuk azokat, nem élünk velük, sőt ellene támadunk. Helyette más népek -jobb esetben- műveltségét, -rosszabb esetben- szemetét csodáljuk és folyton fel akarunk zárkózni. Igaz ez a gyógyításra, tanításra, zenére és minden másra is.

A vírus ellen csak egy módon lehet hatékonyan védekezni hogy a "gazdaszervezet" ne sérüljön: az immunrendszert meg kell erősíteni. Egy nemzet szintjén ez azt jelenti, hogy vissza kell térnie a hagyományos értékrendjéhez, használnia kell a képességeit, tudását.
Minden nemzet másra hivatott, a MAG népe a tanításra, gyógyításra, mintaadásra és arra, hogy ha minden összeomlott az alaprendszert újraindítsa, ehhez kaptunk egy BáRKát a Kárpát-medence BuRKát, ami segít az átmentésben és biztosítja annak lehetőségét.

Félni nem kell, vírus nélkül nem lenne fejlődés sem. A vírus (és általában a betegség vagy egyensúlyvesztés) dolga és célja, hogy kikényszerítse a változást, most ez történik, ami (aki) képes változni az részt vesz a következő menetben is, aki nem az kiesik.
Népünk gyógyító hagyományának ismeretében azt mondom, hogy túlélésre vagyunk ítélve, s nem kell mást tennünk csak elindulni haza: a forrás felé...

Isten Áldjon!

http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/magyarsag/1636-a-magyarsag-sorskueldetese

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése