2012. július 27., péntek

A milliárdosfeleség fogamzásgátlókkal korlátozza a déli félteke népességét

Bill és Melinda Gates alapítványa négymilliárd dolláros kampányt indított Afrikában, Ázsiában és Latin-Amerikában, amellyel egy új, injekcióval beadható fogamzásgátló terjesztését támogatja. A világ legnagyobb katolikus életvédő szervezete tiltakozik.
A Microsoft alapítójának alapítványa 120 millió nőnek kínálja fel az orvosi segédlet nélkül beadható injekciót, elsősorban a Szaharától délre fekvő afrikai régiókban és Dél-Ázsiában.
A szer népszerűsítői hallgatnak arról, hogy az elpusztítja a megtermékenyült petesejtet, s miközben az AIDS elleni küzdelem hatékony eszközeként ajánlják, tudományosan megállapított tény, hogy megduplázza a HIV vírus átadásának gyorsaságát. A hormonális fogamzásgátlók jelentősen növelik az emlőrák kialakulásának veszélyét és a vérrögképződés s így az agyi infarktus esélyét – írja a LifeSite News.
Mindezek ellenére a Gates Alapítvány, a Planned Parenthood és más hasonló szervezetek a fogamzásgátlásban látják a szegénység felszámolásának eszközét, és a Föld túlnépesedésére hivatkozva korlátozni igyekeznek a gyermekek számát.
A Human Life International, a világ legnagyobb katolikus életvédő szervezete a Gates Alapítvány által népszerűsített programok kapcsán leszögezi: a szegénység kérdésének nem az a megoldása, hogy a világ déli féltekéjét elárasztják fogamzásgátló- és abortuszt előidéző szerekkel, hogy ily módon csökkentsék a népességnövekedést. Hamis és veszélyes megoldás ez, amelyet többek között a Bill és Melinda Gates Alapítvány is támogat. A szegénységet nem a népesség kiirtásával, hanem méltóságának tiszteletben tartásával kell felszámolni. Fontos továbbá az oktatás, melynek eredményeként férfiak és nők egyaránt részt vehetnek a közéleti vitákban és a társadalompolitika alakításában. Ehhez pedig az is hozzátartozik, hogy megismerhessék azoknak a szereknek az ártalmas hatásait, amelyeket Mrs. Gates a fejlődő országokban a termékenység korlátozására javasol – hangsúlyozza a Human Life International közleménye.
Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése