2012. július 27., péntek

Az orosz flotta hajói Kubában és Vietnamban fognak állomásozni

Jelenleg Oroszország haditengerészeti flottája hajóinak a kubai, a Seychelle-szigeteki és Vietnamban való állomásozása lehetőségének kidolgozásával foglalkozik – közölte a flotta főparancsnoka Viktor Csirkov.
Korábban a Szovjetunió haditengerészeti flottájának voltak támaszpontjai Vietnamban (Kamran) és Szíriában (Tartusz). Jelenleg csak a tartuszi támaszpont maradt meg.
Az orosz haditengerészet egy másik repülőgéphordozó építését tervezi
Az orosz haditengerészet terveiről, egy új repülőgép-hordozó építésével kapcsolatban a haditengerészet vezetője, Viktor Csirkov számolt be egy sajtótájékoztatón. „A tervező iroda már megkapta a parancsot az új hajó megépítésére, a pénzt már elkülönítettük erre a célra” – mondta Csirkov.
Jelenleg az orosz haditengerészet állományában csak egy repülőgép-hordozó, a Kuznyecov Admirális van, amely az északi flotta része.
Oroszország nem vesz részt a fegyverkezési versenyben
A fegyverkezés állami programjának minden terve időre meg kell, hogy valósuljon – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a fegyverkezési program végrehajtásáról szóló ülésen.
„Nem kívánunk részt venni a fegyverkezési versenyben, azonban a nukleáris potenciálunk hatékonyságában és a légvédelmünkben senkinek sem kell kételkednie” – hangsúlyozta Putyin.
ruvr.ru

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése