2012. július 19., csütörtök

Joseph Candel: Az eljövendő gazdasági összeomlás

Sok gazdasági elemző és elismert gazdasági szakember figyelmeztet rá, hogy a jelenleginél is nagyobb, mindent elsöprő, világméretű gazdasági összeomlás közeleg. A Bibliában ugyan ez nincs így szó szerint megjövendölve, ám a fontosabb végső időkről szóló próféciák ilyesmit sugallnak. Egy gazdasági összeomlás minden bizonnyal felgyorsítaná a végső idők eseményeit. Különösen az Antikrisztusként emlegetett világuralmi diktátor megjelenését segítené elő, és azt, hogy bevezesse világméretű hitelrendszerét, a Fenevad bélyegét („666").
A modern gazdasági rendszerek javarészt hitre épülnek. Az emberek hisznek abban a pénznemben, amit használnak; ám ez a hit célt tévesztett. Nincsenek tudatában annak, hogy az adott pénznem mögött nincs elegendő vagyoni vagy tárgyi fedezet - arany vagy ezüst - és, hogy gyakran olyan kormány bocsátja ki, mely igencsak el van adósodva. Amikor az emberek csalódnak az általuk használt pénznemben, akkor annak árfolyama zuhanni kezd; a részvények ára leesik, és az ország egész gazdasága összeomlik.
Az Internetes kereskedelem korát éljük. A világgazdaság és a tőzsdék szervesen kapcsolódnak egymáshoz: ha egy jelentősebb tőzsde hirtelen drasztikus zuhanásnak indul, az világméretű pánikot idézhet elő, amitől aztán az egész világgazdaság kártyavárként omolhat össze.
Egy lehetséges forgatókönyv: tegyük fel, hogy az amerikai gazdaság egy nemzetközi konfliktus miatt - például jelentősebb háború robban ki a Közel-Keleten, vagy súlyos olajhiány lép fel - meggyengül. Ebben az esetben a világ gyorsan elveszti az USA dollárba vetett hitét. A dollár, a más, dollár-alapú valuták, valamint a nemzetközi részvények értéküket vesztik; és ennek eredményeképpen a bankok és a pénzügyi piacok is valószínűleg világszerte csődbe mennek. Egy ilyen gazdasági összeomlás minden bizonnyal világméretű politikai és társadalmi zűrzavarhoz vezetne.
Egy másik lényeges tényező a nemzetközi szintű adósság-törlesztési válság. A Világbankon és a Nemzetközi Valutaalapon (IMF) keresztül szinte minden nemzetet behálózott már valamilyen befolyásos nemzetközi pénzügyi spekuláns. Az ilyen spekulánsok hatalmas kölcsönöket adnak, de olyan magas kamatra, hogy az illető nemzeteknek lehetetlen legyen visszafizetni az adósságukat.
Vajon milyen megfontolásból ad több milliárdos kölcsönöket a Világbank, a Nemzetközi Valutaalap, vagy bárki más, mikor tisztában van vele, hogy sosem kapja vissza? Abból a megfontolásból, hogy ha egy nemzet fizetésképtelenné válik, és nem törleszti a kölcsönöket, akkor az, akinek tartozik, ráteheti a kezét az illető ország gazdaságára. Ahogy a Biblia is mondja: „az adós szolgája a kölcsönadónak" (Példabeszédek könyve 22,7b). Tehát elsősorban ezért adnak kölcsönöket a pénzügyi spekulánsok ezeknek az országoknak, hogy irányításuk alá vonják őket!
Manapság a Világbank és a Nemzetközi Valutaalap alakítja a különböző országok gazdasági- és belpolitikáját. Ők irányítanak gyakorlatilag mindent: a kormányt, az ipart, és a bankokat is. Hivatalosan pénzügyi nyomást gyakorolnak a kormányokra, így befolyásolják őket. Ha egy pillantást vetünk azokra a gazdasági problémákra, amelyek pl. Argentínát és más országokat sújtottak az utóbbi években, világosan kiderül, hová vezet mindez.
A világon a jelenlegi gazdasági nehézségek nem véletlenül alakultak ki, és nem is a „piaci nagyhatalmak munkálkodásának" eredményeképpen jöttek létre, mint ahogy azt a híradóban oly gyakran hangoztatják. Manipulálják a világ pénzügyi gazdaságát; gondosan felépített pénzügyi csődöt idéznek elő, melyet aztán rövid fellendülés követ, majd újabb, még súlyosabb csőd. A világ pénze így egyre kevesebb ember kezébe vándorol, miközben egyre több nemzet kerül a csőd szélére, és kényszerül átadni gazdaságának irányítását külföldi kölcsönökért cserébe.
Az idő előrehaladtával a helyzet csak rosszabbodik; a gazdasági stabilitás egyre gyengül a világ pénzügyi piacain, és példátlan ingadozások jönnek létre a jelentősebb országok gazdaságában. Amikor majd mindez bekövetkezik, az emberek megváltó után fognak kutatni. Paul Henri Spaak, az Egyesült Nemzetek Közgyűlésének legelső elnöke, egyszer kijelentette: „Megfelelő kaliberű embert szeretnénk, aki engedelmességre bír minden népet, és kihúz minket abból a gazdasági fertőből, melybe egyre inkább belesüppedünk. Ilyen emberre várunk, és ha eljön - legyen akár olyan, mint az Isten, vagy olyan, akár az ördög - tárt karokkal fogadjuk majd."1 És a világ pontosan így fog reagálni.
Az emberek szerte a világon olyan pénzügyi varázslót keresnek, aki stabilitást és fellendülést tud elérni. Ezért amikor az Antikrisztus a világ porondjára lép, és látszólag elvégzi mindezt, hősként fogják ünnepelni, és örömmel hódolnak majd be neki és az új gazdasági rendszernek. Abból a gazdasági romlásból „menti" majd ki az embereket, melybe ő maga juttatta őket; és a terve sikert is fog aratni - egy ideig.
Már most fel kell készülnünk ezekre a hamarosan bekövetkező eseményekre. Kezdjük azzal, hogy ha eddig nem tettük volna még meg, elfogadjuk Jézust megváltónknak. Aztán tanuljunk meg imában kapcsolatot létesíteni Jézussal, hogy ez által vezetni tudjon minket, és gondoskodni tudjon rólunk az eljövendő zűrzavaros időszakban. Tanulmányozzuk, mit mond a Biblia az Antikrisztus eljövendő világméretű uralmáról és más végső időkkel kapcsolatos eseményekről, hogy ne érjen minket váratlanul, amikor mindezek bekövetkeznek; és hogy ne tudjanak majd meggyőzni bennünket arról, hogy az Antikrisztust kell követnünk. Aki jól értesült, könnyebben tud védekezni. Jézus megígérte: „Békességet hagyok nektek: az Én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen. … Most mondom ezt nektek, mielőtt megtörténik, hogy ha majd megtörténik, higgyetek" (János Evangéliuma 14,27.29).
http://vegsoidok.hu/vgsidk/az-eljovendo-gazdasagi-osszeomlas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése