2012. szeptember 26., szerda

Hova jönnek vissza a kanadai romák?

„Kiürítenék a gyermekváros utógondozó részét – azt, ahol jelenleg a 18. évüket betöltött fiatalok laknak –, oda költöznek majd a Kanadából hazatérő romák”, a hírt több helyről is hallottuk a városban. Illetve különféle variációit is, miszerint a szociális intézmények összevonásával (csütörtöki ülésén dönt erről a miskolci közgyűlés) felszabaduló épületekbe költöznek majd a hazatérő romák.
Az tény, tartanak attól a miskolciak, hogy hamarosan ezernyi roma ember érkezik vissza Miskolcra, hiszen a tengerentúlról érkező hírek arra utalnak, hogy tömegesen kell elhagyniuk Kanadát. Márpedig az észak-amerikai országba menedékjogot kérő romák 40 százaléka Miskolcról vándorolt ki.

Nem adnak lakást
– A hír nem igaz, Miskolc nem készül semmi ilyesmivel a romák visszatérésére. Akiknek nincs lakásuk, azoknak nem kívánunk lakást adni, de külön épületeket sem ürítünk ki számukra. Mint ahogy mindenki másnak sem, aki elköltözött a városból, úgy hogy eladta a lakását. – válaszolta lapunknak a fenti hír igazságtartalmát firtató kérdésünkre Dobos Tímea, a miskolci önkormányzat szóvivője. Hozzáfűzte: az önkormányzat nem köteles férőhelyet biztosítani.
A kérdés viszont továbbra is adott: mi lesz a Miskolcra esetlegesen visszatérő romákkal, hol találnak maguknak lakhelyet.
Dobos Tímea hangsúlyozta, a családoknak maguknak kell gondoskodni a lakhatásukról.
– A hatóság feladata viszont a lakcímbejelentési kötelezettség folyamatos vizsgálata, s ezt meg is teszi – fogalmazott. – Vizsgálják, hogy valós-e a lakcím, ha nem, akkor a kérelmet el kell utasítani. Ha ez az utólagos ellenőrzésen derül ki, akkor a lakcímet meg kell szüntetni.
A szóvivő megjegyezte, a város helyi rendelete alapján nem történhet meg az sem, hogy például egy 42 négyzetméteres lakásba, ahol már laknak heten, még többen beköltözzenek.

„Telt házzal üzemelnek”
– S mi lesz azokkal, akik fedél nélkül maradnak?
A szóvivő elmondta, ha gyerek is van a családban, akkor a gyámügyi osztály közreműködésével meg kell oldani az intézményi elhelyezését, ezt azonban a családok a legtöbbször el akarják kerülni.
– A teljes család elhelyezését az Ökumenikus Segélyszervezet Családok Átmeneti Otthona biztosíthatja az Avason, anya és gyermek együttes befogadására a Miskolci Gyermekvédelmi Központban van lehetőség – mondta a szóvivő. Ez utóbbi hely (mint ahogy a pletykákban szerepel) valóban a gyermekváros, de Dobos Tímea hozzáfűzte, erre akkor van lehetőség, ha van üres hely, de információi szerint mindkét intézmény telt házzal üzemel.
Kérdeztük, mit tervez az önkormányzat a szociális intézmények összevonásával felszabaduló épületekkel. Dobos Tímea szerint a terveik között szociális célok szerepelnek, például idősek napközi otthona működhetne a felszabaduló épületben.



Jövőnk.info megjegyzés: Mikor olvastam ezt a cikket rögtön a Települések Megmaradásáért Egyesület miskolci munkássága jutott eszembe. Mennyi ilyen valójában nem is ott lakó cigánnyal van tele Miskolc, akik egy kerti budiban laknak ötvenen (de tényleg) és még lakcím kártyájuk is van. Persze azok véletlenül sem nem Kanadából jöttek vissza. Végül is nem mindegy honnan jön vissza?
Amúgy gondoljunk bele ezek a cigányok biztosan „Kanadából jöttem” felirattal fognak rohangálni a nyakukban? Hát persze, hogy nem. Jönnek (akár honnan) beköltöznek, és lelakják a környéket. Szerencsétlen aktivisták meg szaladgálnak majd, mint a mérgezett egér, hogy-hogy van az, hogy rájuk nem vonatkoznak a törvények, csak ránk „magyarok”-ra.
A kérdés csak az, hogy önerőből foglalnak majd el ezek az Óperenciás tengeren túlról hazatért „honfitársaink” ingatlanokat vagy önkormányzati segítséggel fogják tenni.
Az a hír terjed a szájról-szájra a borsodi vidéki városokban, hogy nem rég kiürített önkormányzati ingatlanokat fognak átalakítani „kényszer” lakásokká. Több helyen összevonták az általános iskolákat és a kiürült szárnyakban fogják elhelyezni a város messziről hazatért polgártársait.
Teszik ezt, mert majd mondják nekik valakik. Teszik ezt, mert ez a politikailag korrekt viselkedés, hiszen az utcán nem maradhatnak szegények. Magyarok lehetnek fedél nélkül, na de ha egy cigány ott marad az milyen csúfság lenne, és ők aztán nem rasszisták, ezért elhelyezik őket.
A másik része az, hogy mielőtt oda teszik őket lakásokká kell alakítani az osztálytermeket, az irodákat. Amit egyszer átalakítottak, abból már nem lesz iskola többet. Ha nincs iskola, akkor ott nem fog tanulni senki, ha nem tanul ott senki, akkor az aki nem tanul hülye marad. És ez így jó!?
Harmadik része az, hogy milyen zsíros, jól fizető munkákat lehet a „havercsávóknak” adni, amiből azért lesz aki jól jár.
Negyedik ahová cigány családokat telepítünk, ott az ingatlan árak konvergálni fognak a nullához.
Szoktam mondani, hogy én már annyira megszoktam a cigányokat, hogy ha nem lennének már zavarna is. Persze nem ők zavarnak engem. Ismertem és ismerek én olyan cigányokat akik rendesebbek, mint a legtöbb "magyarkodó birka nemzettestvérem. Azokkal van baj, akiket állati sorba süllyesztettek, éntudattal nem rendelkező ösztönlényeké alakították őket. Mindegy, hogy milliomos pukkadt cigány, vagy nincstelen csontsovány „putrilakó”. Ők sem a saját fajtájukat, sem minket nem nézik már semmibe. Ők a szabadkőművesek biológiai fegyverei.
Arra fejlesztették ki őket, hogy pusztítsanak el minket és velünk együtt saját magukat is. Ilyenkor mindig azt mondom nézzetek meg egy agyatlan amerikai zombi filmet. Hát ők a mi zombiaink.
Úgy látszik Kanada immunis rájuk, hát ott majd másképp harcolnak a „kőrakó polgártársak”, visszahozzák a „fegyvereket” oda ahol hasznosak számukra és még Kaptárakat is adnak nekik, hogy szorgosan kizümmögjenek minket a Hazánkból.
Ulisnyák Ottó


Romaellenesség Kanadában



Kanadai informátoraink szerint hamarosan tömegesen hagyják el a romák az országot. Erősödik a rasszizmus Kanadában, így valószínű, hogy közeledik az az idő, amikor tömegesen indulnak haza Magyarországra a romák az észak-kanadai országból, hallottuk a hírt informátorainktól Kanadából.
El is küldték nekünk a napokban, a Toronto Starban megjelent cikket, amelyet jogvédők jegyeznek, és ami a rasszizmus veszélyeire próbálja felhívni a figyelmet. Körülnéztünk a napilap portálján is: nagyon sok olyan komment olvasható, amely (finoman fogalmazva) a magyarországi romákkal való együttélés nehézségeiről számol be.
A cikk rossz példaként utal arra, hogy egy konzervatív médiaszemélyiség nemrégiben arról beszélt az egyik műsorában, hogy a történelemben a „cigány” mindig is helyettesíthető volt a „csalóval”, olyannyira, hogy az angol nyelvbe is igeként, („he gypped me”, „átvert engem”) került be.
A lap arra is felhívta a figyelmet, hogy a romaellenesség már a politikába is begyűrűzik Kanadában, a bevándorlási miniszter, Jason Kenney hónapok óta „hazug” magyarországi menedékkérőkről beszél, akik csak azért vágnak neki Kanadának, hogy visszaéljenek a szociális és az egészségügyi rendszer bőkezű szolgáltatásaival.
Jason Kenney volt egyébként az, aki a múltkoriban arról nyilatkozott – ezt korábban idézte is lapunk –, hogy a Kanadába menedékjogot kérő romák 40 százaléka Miskolcról érkezik hozzájuk, mégpedig úgy, hogy a magyar városból szervezik az útjukat.
Ez utóbbi kijelentése kapcsán egyébként portálunk is megkereste kérdéseivel a kanadai minisztert, várjuk válaszát.
(boon.hu)



A miskolci önkormányzat nyomatékosan cáfolta azt a hírt, miszerint az önkormányzat épületeket ürít ki, vagy üresen álló épületeket adna át a Kanadából hazatérő romák számára. „Akiknek nincs lakásuk, azoknak nem kívánunk lakást adni, de külön épületeket sem ürítünk ki számukra!” – fogalmazott a miskolci önkormányzat szóvivője.
Megköszönjük Dobos Tímea tájékoztatását és megnyugtatását. Mivel tájékoztatásának külön nyomatékot adott, ezért ennek igazság tartalmát nem kívánom kétségbe vonni. Térjünk azonban vissza a rideg valóságba. Mit tapasztalunk, Miskolcon a Bábonyibércen, a Jukóvölgyben, a Hideg soron vagy a Számozott utcákban. Menjünk távolabb Miskolctól. Nézzünk szét Boldván, menjünk el Edelénybe, tekintsünk szét Szedrőben, Szendrőládban, tegyünk egy sétát Sajószentpéteren a Fecskeszögben, Putnokon, Ózdon, nézzünk el Alsózsolcára, Ónodba vagy az elhíresült Nagycsécsre.
Csak én járok ezeken településeken, és csak én látom mi folyik ott. Persze látja más is. Csak hát a strucc sem lát semmit, ha föld alá dugja a fejét. Nos ezzel a földalatti dologgal azért kell vigyázni, mert a strucc is könnyen teljesen bekerülhet a föld alá, nem csak én és a többi nyitott szemmel járó. Kezdem azt hinni, hogy az a sok liberális maszlag, amit megetetnek egyesekkel a látó idegeik rovására ment és úgy jártak vele, mint a viccben a cigány lova. Mert ugyebár nem vak az a ló csak bátor.
Kérdezem én! Honnan van az a sok cigány az általam teljesség igénye nélkül felsorolt helyeken? Természetes szaporulat lenne? Hát az sem túl jó, de ugye a Jukóvögyben nem éltek cigányok még 20-30 éve. Biztos a szél fúja be őket.
De ha már ott vannak, terítsünk fátylat rájuk. Biztosan meg fognak javulni. Keresnek maguknak, munkahelyet. Összeszedik a rengeteg szemetet. Építenek maguknak szép házakat és virágokkal ültetik be az udvaraikat, a kertvégében pedig saját veteményes kertjeikből fogják fogyasztani a paradicsomot.
De hová fog kerülni az a sok cigány?
A Települések Megmaradásáért Egyesület által kezdeményezett eljárások végén ki fog derülni, hogy félreértések áldozataivá váltak és sűrű elnézések közepette, fognak virágcsokrokat és csoki bonbonokkal megtömött ajándék kosarakat behordani az Önkormányzatok hatósági osztályaira.
Tudjuk nagyon jól - amikor elhagyták Hazánkat, mint üldözöttek, akiket a rasszizmus acsarkodó szörnye üldözött oda, ahol nyugodtan élhetik békében szerény életüket - eladták, pénzé tették itthon mindenüket, vagy hatalmas tartozásokkal a hátuk mögött távoztak. Oda ahonnan elindultak ugye már nem tudnak visszatérni.
De akkor hová jönnek vissza az Operenciás-tengeren túlról a cigányok?
Ulisnyák Ottó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése