2013. március 14., csütörtök

Édesapja nemzetiszocialista kapcsolatai miatt vették el újszülöttjét egy angol kismamának

Egy angol kismamát néhány órákkal a születése után elválasztottak gyermekétől, az újszülött édesapjának szélsőjobbos kapcsolatai miatt. 
Az újszülött "biztonságba helyezését" azzal indokolták a kórház szociális dolgozói, nehogy annak "veszélyes és erőszakos" édesapja elrabolja őt. Azt ugyan elismerték, hogy az édesanya "semmilyen fenyegetést nem jelent a gyermekre", ennek ellenére azóta sem engedték látni neki a kisfiát, ugyanis "rettegnek attól a 200 skinheadtől, akiket az apa bármelyik pillanatban mozgósítani tud". 
Arról senki nem beszélt, hogy mire alapozzák, hogy a gyermeket bárki is el akarná rabolni. Az esetnek inkább a politikai motívuma lehet a mérvadó, ugyanis a gyermek visszaszerzéséért egy londoni bíróságon indított perben az apával kapcsolatban többször is megemlítették, hogy a Combat 18 nevű nemzetiszocialista félkatonai szervezet tagja. 
Három bíró egybehangzó döntése alapján a gyermeket továbbra sem láthatja még az édesanyja sem, amit azzal indokoltak, hogy ezt "mindkettőjük biztonsága érdekében" rendelték el. Az édesanya ügyvédje, Vanessa Meachin, hiába harcolt érte, hogy a család újra együtt legyen, a bíróság döntése alapján a szülők számára ismeretlen helyen kell felnevelkednie a gyermeknek. 
(harcunk.info )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése