2013. április 29., hétfő

Ez lett az Unióból: Szemetet etetnek már a hollandokkal is!

…”A Romániából szállított húsokban gyakran előfordult emellett egy vírusfertőzés is, mely ugyan emberekre (állítólag) nem veszélyes, de mutatja, hogy elsősorban a beteg, másra már nem használható lovakat küldték el Hollandiába. Az EIA vírus mindemellett a HIV (AIDS) vírus közeli rokona…”
Sharon Dijksma, gazdasági államtitkár felkérte a felelős szerveket, vizsgálják ki a húsiparban felmerülő problémákat, – és az ezzel kapcsolatos minőség ellenőrzési eljárásokat. Hogy a kormány az eredményekre hogyan fog reagálni, – az egyelőre még bizonytalan.
A kiváltó incidens oka egyrészt az, hogy a nagy áruházláncok által forgalomba hozott darált marhahúsok némelyikébe jelölés nélkül lóhúst is kevertek, mely lóhúst Európa perifériaállamaiból, többek között Olaszországból és Romániából importálták. A lovakat vágásuk előtt sok alkalommal fenilbutazonnal, fájdalomcsillapítóval kezelték, és ez a szer az emberi szervezetbe jutva, – halálos mellékhatásokhoz is vezethet.
A Romániából szállított húsokban gyakran előfordult emellett egy vírusfertőzés is, mely ugyan emberekre (állítólag) nem veszélyes, de mutatja, hogy elsősorban a beteg, másra már nem használható lovakat küldték el Hollandiába. Az EIA vírus mindemellett a HIV (AIDS) vírus közeli rokona… (Nem biztos, hogy ebből ennénk…)
Jóval aggasztóbb viszont az, hogy a már megromlott húsok (nem kizárólag lóhús) úgynevezett “tisztítóüzemekbe” kerülnek, ahol a penészt a felületükről leszedve, – ezekből kolbász, gépsonka és hasonló készül!
Egy ilyen maffiacéget Lengyelországban fedeztek fel, mely a húsokat ezután (néha marhahúsként jelölve) Nagy-Britanniába, Írországba, Németországba és Litvániába exportálta.
Sok esetben előfordult emellett, hogy az állatok takarmányozásában több üzem feleteti a már penészes kukoricadarát is. A penész pedig (többek között) aflatoxint, egy rákkeltő és mérgező anyagot termel, mely a hús teljes tömegét átitatja, hiába vágja le az ember a látható részeket. Elsősorban a májra hat, a rák mellett májszövet-pusztulást is kivált.
Tegyük hozzá, hogy a holland boltokban a darált marhahús kilója olcsóbb, mint a legolcsóbb egyben lévő húsé. Ezt vajon hogy csinálják? Vagy úgy vannak vele: egyél, szolga, a kor, mire belepusztulsz, már úgyis a nyugdíjkorhatár túlsó oldalán van?
Z. Ribka – Hollandia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése