…”A
Romániából szállított húsokban gyakran előfordult emellett egy
vírusfertőzés is, mely ugyan emberekre (állítólag) nem veszélyes, de
mutatja, hogy elsősorban a beteg, másra már nem használható lovakat
küldték el Hollandiába. Az EIA vírus mindemellett a HIV (AIDS) vírus
közeli rokona…”
Sharon
Dijksma, gazdasági államtitkár felkérte a felelős szerveket, vizsgálják
ki a húsiparban felmerülő problémákat, – és az ezzel kapcsolatos
minőség ellenőrzési eljárásokat. Hogy a kormány az eredményekre hogyan
fog reagálni, – az egyelőre még bizonytalan.
A kiváltó incidens oka egyrészt az, hogy a nagy áruházláncok által forgalomba hozott darált marhahúsok némelyikébe jelölés nélkül lóhúst is kevertek,
mely lóhúst Európa perifériaállamaiból, többek között Olaszországból és
Romániából importálták. A lovakat vágásuk előtt sok alkalommal fenilbutazonnal, fájdalomcsillapítóval kezelték, és ez a szer az emberi szervezetbe jutva, – halálos mellékhatásokhoz is vezethet.
A
Romániából szállított húsokban gyakran előfordult emellett egy
vírusfertőzés is, mely ugyan emberekre (állítólag) nem veszélyes, de
mutatja, hogy elsősorban a beteg, másra már nem használható lovakat
küldték el Hollandiába. Az EIA vírus mindemellett a HIV (AIDS) vírus
közeli rokona… (Nem biztos, hogy ebből ennénk…)
Jóval aggasztóbb viszont az, hogy a már megromlott húsok (nem kizárólag lóhús) úgynevezett “tisztítóüzemekbe” kerülnek, ahol a penészt a felületükről leszedve, – ezekből kolbász, gépsonka és hasonló készül!
Egy
ilyen maffiacéget Lengyelországban fedeztek fel, mely a húsokat ezután
(néha marhahúsként jelölve) Nagy-Britanniába, Írországba, Németországba
és Litvániába exportálta.
Sok
esetben előfordult emellett, hogy az állatok takarmányozásában több
üzem feleteti a már penészes kukoricadarát is. A penész pedig (többek
között) aflatoxint, egy rákkeltő és mérgező anyagot
termel, mely a hús teljes tömegét átitatja, hiába vágja le az ember a
látható részeket. Elsősorban a májra hat, a rák mellett
májszövet-pusztulást is kivált.
Tegyük
hozzá, hogy a holland boltokban a darált marhahús kilója olcsóbb, mint a
legolcsóbb egyben lévő húsé. Ezt vajon hogy csinálják? Vagy úgy vannak
vele: egyél, szolga, a kor, mire belepusztulsz, már úgyis a
nyugdíjkorhatár túlsó oldalán van?
Z. Ribka – Hollandia
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése