2013. július 16., kedd

A féknélküliség

A devizahitel probléma a PSZÁF és GVH, tehát fogyasztóvédelmi problémák miatt terjedhetett el. Nem volt fék, nem volt ellenőrzés. Ha egy fogyasztási cikk hibás, meg vannak a garancia és szavatossági szabályok. Nem a Bírósághoz megyünk elsőként, hanem a fogyasztóvédelmi szabályok szerint járunk el, kicseréltetjük vagy kijavíttatjuk.
Mivel ez a fogyasztóvédelem nem működött, ezért kellett és kell a Bírósághoz fordulni. De a Bíróságnál csak egyes részkérdéseket feszegetünk, ami sikeres lehet. Már pedig a devizahitel termék úgy rossz, ahogy van, és szemétre való. Sajnos eddig sem az állam, sem a Bíróság ezt nem volt képes megoldani, csak további kaotikus állapotot idézett elő.
A zavarosban halászás pedig a bankoknak, a strómanoknak, és a végrehajtóknak kedvezett. Most a Kúria révén megállítható a kilakoltatás és árverezés, de mindenki ül a babérjain, és a megoldás pedig már így is 10 éves késésben van. Az utolsó pillanatra hagyják a választások miatti taktikázási céllal. Az előző kormány létrehozta a bajt, a mostani meg nem képes megoldani, miközben lassan a devizahitelesek párttá kell, hogy rendeződjenek a megoldás érdekében.
Szégyen és gyalázat, hogy emberek milliói továbbra is várólistára vannak állítva, miközben életük, családjuk hullik szét, a bankok meg rabolhatnak tovább, gátlástalanul az állam hallgatólagos támogatása mellett.
Nagy Éva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése