2013. szeptember 7., szombat

Szíriai helyzetjelentés

Obama tépelődése a szíriai helyzettel kapcsolatban érthető. Komoly gondokat okozhat a támadóknak a szíriai hadsereg felkészültsége, és a térségben tartózkodó hatékony fegyverzettel rendelkező orosz erők beavatkozása. Ha minden érintett fél alkalmazza a rendelkezésére álló haditechnikát, akkor egy igen kiterjedt és sok veszteséget követelő háborút vált ki az USA beavatkozása.
A mellékelt képek a Yakhont hajók elleni rakéták hatáskörét, az orosz hadihajókat és a szíriai védelmi rendszert ismertetik.
Az oroszok elkötelezték magukat Szíria mellett, és ezt sem a szaudi ígérgetések, sem a NATO fenyegetések nem változtatják meg. Putyin elnök kijelentette, hogy Szíriát segíteni fogják. Leonyid Ivashov, a Moszkvai Egyetem Geopolitikai Problémák Akadémiájának elnöke teljesen világosan megmondta egy interjúban, hogy Oroszországnak kötelessége támogatni Szíriát. A Pravda arról ír, hogy ha Szíria elesne, Oroszország rendkívül nehéz helyzetbe kerül. Ez már az orosz közvélemény felkészítése a közeljövő eseményeire.
Az USA már most is bajban van, mert ha támad, veszteségei igen nagyok lehetnek, ha pedig nem, akkor nevetségessé tette magát. Most valami áthidaló megoldást keres a Pentagon, de úgy néz ki a helyzet, hogy ilyesmi nem lesz. Tehát lépnie kell.
Hídfő.net

Sziria elvesztése-nekünk nem érdekünk!



“Oroszország köteles támogatni Sziriát, és létre kell hogy hozzunk egy közös védelmi rendszert. Ha Sziria elveszik-elveszitjük-mindenki minket fog köpködni”-nyilatkozta a Pravda tudósitójának adott interjújában Leonyid G Ivasov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium Nemzetközi Katonai Együttműködési Főigazgatóságának nyugalmazott egykori vezetője.
-Leonyid Grigorjevics. A legnagyobb kérdés most az, hogy az Egyesült Államok intéz-e rakétatámadást Sziria ellen.
“Ami ma Sziriában történik, az nem más mint a fasizmus újjászületése és legitimizálása Nyugaton. A Nyugat mindig is a legnagyobb katasztrófákat idézte elő az emberiség számára. Gondoljunk csak a keresztesháborúkra, Napoleon hadjárataira, az első és második világháborúkra. Ma már világosan látható, hogy a nyugati elitek ideológiája nem a humanizmust, hanem valamiféle messianisztikus célokat szolgál. Az ideológia szférájukban kialakult egyfajta perverz liberalizmus-fasizmus-homoszexualitás veszélyes keveréke. Ez egy őrült elegy, de sajnos sok országban ez uralkodik, és határozza meg ezen országok politikai irányvonalát. Ezt az őrült és robbanékony egyveleget terjesztik világszerte. Amerika két évvel ezelőtt kezdte volna ezt az őrültséget Sziriára ráerőltetni. Ám a mai napig nem voltak képesek a szir népre, a szir kormányra ráerőltetni ezeket az elképzeléseiket. Nem kis erőt forditottak pedig arra, hogy Sziriát a saját szatelitállamukká tegyék.”
-Mely országok az amerikaiak leghűségesebb szövetségesei e téren?
“Nekik (Amerikának) nincsenek szövetségesei. Neki csak szatelitállamai vannak. Olyanok, mint Szaudi-Arábia vagy Katar, amelyek csak zsoldosok.. Most már látható, amit róluk Bashar al-Asszad mondott: ez a szövetség csak egy politikai buborék. Az amerikaiak egy arctalan szatelitszövetsége, amely fölött kezdik elvesziteni ellenőrző képességüket. Ezért aztán szeretnék bizonyitani erejüket, hatalmukat, hogy ő a globális vezető ereje a nyugati gengszterközösségnek.
Most aztán készek bizonyitani erejüket és elszántságukat Sziriában. Bizonyitani akarják hatalmukat nem csak a szatelitországok előtt, de Oroszország számára is. Azt akarják bizonyitani, hogy mindenben Amerikának kell hogy emgedelmeskedjenek. Azt akarják, hogy engedelmeskedjünk. Mindent az ő érdekeiknek megfelelően. Ez az a logika, ami ma döntően meghatározza cselekvéseiket. És nem szeretik, ha ezt valaki elutasitja. A Nyugaton és az Egyesült Államokban a politikusok nem országaik népeinek érdekeit képviselik, hanem a pénzügyi tőke érdekeit. Ahogyan Marx mondta: a nyereség kedvéért elkövetnek mindenféle bűncselekményt. Most is ilyen bűncselekmények elkövetésére készülnek.”

-Ez azt jelenti, hogy a Sziria elleni agresszó elkerülhetetlen és elkerülhetetlen ott a vereség?
“Nem gondolom hogy igy van. Látni már, hogy a világ kezd megváltozni. Most egy átmeneti állapot van, a Nyugat-központúságból tart egy jobb irányba. A világ ennek az útnak még láthatóan a kezdeténél tart. Oroszország keresi magát ebben a helyzetben-de ez mutatja függetlenségünket. Putyin elnök bejelentette az Eurázsiai Unió létrejöttét. Kina hajlandó átalakitani a Sanghaji Együttműködési Szervezetet, hogy az beintegrálódhasson a hatalmas eurázsiai transzkontinentális blokkba. Amint azt látjuk ráadásul-a BRIGS országok- amelyek az emberiség jelentős részét alkotják-új világot szeretnének, és már rakosgatják egy új együttműködés falaiba a téglákat.
Világos, hogy az amerikaiak félnek.

És ez az erő-elsődlegesen Oroszországra támaszkodik. Oroszország jelentette az emberiség számára a második világháború után a nemzetközi békét és a biztonságot. Oroszország állandó tagja az ENSZ BT-nek. Ez pedig nem csak azzal a kötelezettséggel jár, hogy emlékezzen az elesett katonákra! Oroszország nagy felelősséget vállal a nemzetközi béke megőrzése érdekében. Ebben a rendkivül fenyegető és súlyos sziriai helyzetben országunk a politikai megoldást szorgalmazza, és az ENSZ BT Sziriát elitélő-és az agressziónak megágyazó határozatot megvétózta, mivel szerintünk az agresszió nem megengedett.
Oroszország második legfontosabb és legsürgetőbb feladata, hogy támogassa Sziria védelmi képességének megtartását és növelését.
Ez kötelességünk is. Kötelességünk egy kollektiv védelmi rendszer megalkotása.

A BRIGS országok az idén Durbanban állásfoglalást fogadtak el Sziria ügyében-Sziria mellett. Öt állam, egyhangúlag.
Ám a külügyminiszterek valamiért ezt nem tekintik a nemzetközi közösség akaratának. Kijelenthetem a föld háromilliárd lakójának a nevében: ez az emberiség akarata.”

http://balrad.wordpress.com/2013/09/07/sziria-elvesztese-nekunk-nem-erdekunk/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése