2013. december 12., csütörtök

Ukrajna - Küszöbön a háború?

Amerika fenyeget
Többször is kijelentette az USA vezetése, hogy nem kíván beleszólni az ukrajnai eseményekbe, azt az ország belügyének tekinti. Történt mindez addig, amíg Janukovics be nem jelentette, hogy nem kíván együttműködni az EU-val, és nem írja alá a társulási megállapodást. Egy - két döbbent nap után kezdődött a nyugati államok szokásos hangoskodása, azonban ebben a folyamatban az Egyesült Államok továbbra is a háttréből szemlélő szerepében mutatkozott. Egész addig a pillanatig, míg ki nem derült, a lázítók fő anyagi támogatója az USA. Amint az ukrán kormány nyilvánosságra hozta a banki adatokat, úgy változott meg az USA hangvétele is. A tegnapi napot a szenátus egyik szóvivője bejelentette, szankciókat hozhatnak Ukrajnával szemben, amennyiben nem írja alá a megállapodást. Előzőleg az amerikai elnök fenyegette meg Ukrajnát anarchiával és káoszba döntéssel.
Oroszország ellenlépései
Oroszország az elmúlt időszakban remek érzékkel taktikázott. Reméljük ez így is marad, és az ukrán hajcihőből győztesen kerülnek ki. Az Egyesült Államokban tartózkodó miniszterelnök-helyettes, Igor Shuvalov riporterek kérdésre elmondta, Moszkva sokkal rugalmasabb az ukrán kérdésben, mint az EU. (Láthatóan az Európai Unió kizárólagos fennhatóságot akar Ukrajna felett). Hozzátette, hogy Oroszország mindent megtesz azért, hogy Ukrajnát kisegítse a szorult helyzetből. Dimitrij Medvegyev orosz miniszterelnök az elmúlt hetekben sorra látogatta meg a legnagyobb orosz cégeket, kérve és finoman utasítva őket, hogy azonnal kezdeményezzenek párbeszédet az ukrán cégekkel, és alakítsanak ki együttműködési tervezeteket. Vlagyimír Putyin pedig az orszégos média előtt jelentette ki, hogy Ukrajna azonnal csatlakozhat a vámunióhoz ha úgy dönt, mert a mostani nagyon nehét helyzetben Ukrajnának tehermentesítésre van szüksége, és Moszkva hajlandó tárgyalni Kijevvel. (Örményország a vámúniós csatlakozása után azonnali hatállyal mentesült egy sor kifizetés alól, és a szerződés napjától sokkal olcsóbban kapja a nyersanyagokat, például 50%-os kedvezménnyel a gázt).
A nyugati sajtó.
A nyugati média már olyan szinten hazudik, hogy az olvasónak leesik az álla, ha jobban körülnéz a világsajtóban a megjelent hírek után. A manipulált fényképektől a nyíltan egyenes hazugságokig minden felkerült a palettára. A kínai látogatás során tett főtitkári kijelentések meghamisítása, a rendőri jelentések teljes átírása, az olvasók leköpése a hírek tökéletes elferdítésével mind-mind a fősodratú média eszközei. Mindez pedig egyetlen célt szolgál, manipulálni a közvéleményt. A média ilyen jellegű manipulációja azonban sokkal súlyosabb célokat szolgák, mint önmagában a közvélemény manipulálása.
CIA szálak
Miért lett ennyire dühös az amerikai vezetés, hogy azonnal fenyegetőzni kezdjen? Az ok szintén egyszerű. Az ukrán elhárítás jelentésére a főügyészség nyomozást rendelt el az ellenzéki vezetőkkel szemben. Ugyanis ezek a vezetők, és az őket egyre több pénzel támogató civil szervezetek elszámolatlan pénzekkel rendelkeznek, olyan pénzekkel, melyeket egyenesen az Egyesült Államoktól kapnak. Az ukrán elhárításnak megvannak az eszközei és információi arról, hogy mely bankszámlákról érkeznek ezek a pénzek, és azok a bankszámlák mennyire érintettek terroristák, szír bandák, és Oroszországban indexre tett szervezetek támogatásában. Ezeknek a számláknak a tulajdonosai olyan cégek és szervezetek, melyek a kormány környezetéhez tartoznak, úgynevezett kormány közeli cégek számlái. Ukrajna esetében ugyanis nem egy közepes szír vagy iráni hírszerzéssel van dolguk, hanem egy volt szovjet elhárítással, amely megfelelő információkat tud szerezni, a megfelelő csatornákon. Ezek a cégek olyan pénzeket mozgatnak, melyeket a szenátus, vagy a nemzetbiztonsági tanács hagy jóvá, mivel kizárólag kormányzati megrendeléseket teljesítenek. Külföldi ügyek pedig kifejezetten a CIA szakterülete. Amennyiben a gyanú alapot talál, valamennyi ellenzéki vezetőt hazaárulás vádjával foghatják perbe, ami hosszú több évtizedes börtönt jelent. Ezek után az ellenzéki vezetők elszántsága teljesen érthető, már az életükért küzdenek. Elég nekik ránézni Timosenkóra, máris láthatják a sorsukat előre.
Lehetséges folytatás
Egy nagyon fontos (média) momentum mellett nem mehetünk el szó nélkül. Azok, akik folyamatosan figyelték a szírianizált háborúk kialakulásait, nagyon jól tudják és tisztában vannak azzal, hogy azokban mekkora szerepe volt a nyugati médiának. A célországokkal kapcsolatosan minden esetben előkészítették a közvéleményt arra, hogy "bármi megtörténhet" (ezzel szemben a nem célországok tüntetésein, még ha halálos áldozatok voltak is mindent elbagatellizáltak). Több esetben a tüntetéseket máshol vették fel statisztákkal, a kis számú tüntetéseket pedig minden esetben több tízezresnek, sőt százezresnek hazudták. A lényeg semmi egyéb nem volt, minthogy a fizetett tüntetők kitartsanak addig, amíg a sajtó megírhatja, hogy rendőri vagy katonai erők álltak át a tüntetők oldalára. Ezzel ugyanis a "fegyver" átkerült a tüntetőkhöz, és ettől a perctől kezdve lehetett forradalomról beszélni, még akkor is, ha mindebből egy szó sem igaz. A nyugat adta hozzá az átállt rendőröket és katonákat fegyverekkel együtt. Nos, Ukrajna kapcsán napvilágra került az első hír, állítólag a Berkut speciális rendőri alakulat emberei megtagadták a kapott parancsot. Aki ezt leírta, annaknagy valószínűséggel semmi fogalma sincs sem az "orosz" (vagy ukrán, teljesen mindegy, ugyanaz a jelleg, ráadásul az egység túlnyomó többségében ukrajnai oroszokból áll) belügyi alakulatok belső szabályzatával, hierarchiájával. Gyakorlatilag ismeretlen a parancs megtagadása. Aki parancsot tagad meg, azt saját bajtársai állítják félre. Ennyit a nyugati sajtó "hírgyártásól". Hivatkozhattak volna rendőrökre, polgári rendfenntartókra, de pont a Berkut speciális egységre? Ez már önmagában is lerántja a leplet a hír hazugságáról. Vagy ennyire képzetlenek, vagy csak a saját indulataik alapján gyártják a cikkeket.
A hírben nem is a butaság a lényeg, hanem annak célja. Előkészíteni a nyugatról bevitt állítólagos átállt fegyveresek fellépéseit. Az atlantista férgek inkább nyomorba és háborúba döntenek egy országot, minthogy lemondjanak róla. Alátámasztja ezt több mellékszálon kapott információ, kezdve onnan, hogy az atlantisták Ausztria területére toborozzák az Ukrajnában felhasználni kívánt fegyvereseket, a tüntetésekre külföldről bekapcsolódott szervezeteken át, az Ukrajna közelében (Lett - Litván területen) gyakorlatozó NATO alakulatokig. A szírianizált háborúk kezdetével szinte megegyező nyugati cionista média magatartás egyértelművé teszi a valóságos szándékaikat. Amennyiben a kijevi vezetés nem lesz tesz rendet napokon belül, számítani kell erre a folytatásra.


http://www.hidfo.net/2013/12/12/ukrajna-kuszobon-haboru


Oroszország fenntartja a jogot, hogy nukleáris fegyvert vessen be, ha hagyományos fegyverekkel támadják meg – közölte az orosz kormány egyik magas rangú tagja szerdán. Dmitrij Rogozin miniszterelnök-helyettes kijelentése az azonnali globális csapást lehetővé tévő amerikai fejlesztésekkel kapcsolatos moszkvai aggodalmat tükrözi.

Emlékezniük kell azoknak, akik “hagyományos hadászati fegyverekkel kísérleteznek, hogy amennyiben minket megtámadnak, bizonyos helyzetben kétségtelenül atomfegyvereket fogunk bevetni” – közölte Rogozin anélkül, hogy megnevezte volna az Egyesült Államokat.
Az orosz politikus “kiegyenlítő” hatásúnak nevezte a nukleáris fegyvereket, amelyek csökkentik az esetleges agresszió bekövetkezésének valószínűségét.
Az amerikai hadsereg Azonnali Globális Csapás (Prompt Global Strike – PGS) elnevezésű programjának az a célja, hogy hagyományos robbanótöltettel a világ bármely pontjára egy órán belül csapást lehessen mérni. Oroszország, amely messze nem rendelkezik hasonló képességekkel, a washingtoni programot “destabilizáló” hatásúnak tartja.
Az Egyesült Államok a hangsebesség legalább ötszörösére képes rakétatechnológia kidolgozása mellett egyebek közt azt is tervezi, hogy a nukleáris robbanótöltettel felszerelt hordozórakéták közül többet úgy alakít át, hogy alkalmassá váljon hagyományos robbanófejek célba juttatására is.
Rogozin azt állította, hogy országa is hasonló fejlesztéseken dolgozik, részleteket azonban nem közölt.

A Kreml szerint a PGS-program során kifejlesztett amerikai fegyverek hatása az atomfegyverekéhez mérhető, így azokat érinteniük kell a jövőbeni leszerelési tárgyalásoknak.
Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden a hadsereg nagyszabású modernizációs programjának folytatását, valamint az arktiszi orosz katonai jelenlét növelését jelentette be. A fejlesztés keretében repülőtereket, kikötőket építenek az Oroszországhoz tartozó, Északi-sarkhoz közeli Ferenc József-földön és a keletebbre fekvő Új-szibériai-szigeteken.
Putyin az amerikai haditengerészet jeges-tengeri jelenlétét jelölte meg az arktiszi csapatnövelés egyik fő okaként, mondván, hogy egy Barents-tengeri tengeralattjáróról kilőtt rakéta mindössze 15 perc alatt eléri Moszkvát.
(MH)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése