2014. február 10., hétfő

Blokádból az utcára – fizetésükért tüntetnek az EVM dolgozói


Utcára vonulnak a néhány nappal ezelőtt blokád alá vett EVM háztartásvegyipari cég dolgozói, mert hónapok óta nem kapnak fizetést, állásidőre kényszerítették őket, nincs munka, nincs pénz, nincs felmondás, nincs felelős – eltűnt a vezetőség. Igaz, őket korábban sem látta senki, a dolgozók minden utasítást telefonon, közvetítő útján kaptak. Egy ideje viszont már úgy sem – olvasható a VDSZ (Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége) közleményében.
A jogilag az EVM-hez láncolt, becsapott emberek fellázadtak, és miután egy héttel ezelőtt blokád alá vették a XVII. kerületi gyárat, hogy megakadályozzák a gépek elszállítását, február 12-én délután 3 órakor a vegyipari szakszervezet (VDSZ) segítségével az Alkotmány utca 23. számú lakóépület előtt követelik járandóságuk mellet a jogszerű felmondást. A helyszínválasztás nem véletlen, erre azonban ott helyben adnak majd magyarázatot a tüntetők és szónokaik: Mesterházi Pál, EVM-szakszervezeti titkár, Imrik Tamás, az EVM-nél működő üzemi tanács elnöke és Székely Tamás, a VDSZ elnöke – írja a közlemény.
A gyárra a tüntetés idején is sztrájkőrség felügyel, a blokádot erre az időre sem adják fel.
A jogszerű bánásmódért harcoló dolgozók demonstrációján a vegyipari ágazat több fővárosi és vidéki tagszervezete is részt vesz, és képviselteti magát a mintegy 250 ezer tagot számláló új konföderáció, a Magyar Szakszervezeti Szövetség is.
A tüntetés helyszíne:
Budapest, V. kerület, Alkotmány utca 23.
Időpont: 2014. február 12. (szerda) 15.00
(hr9

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése