2014. február 10., hétfő

Magyarország volt a "trójai faló" Ukrajna destabilizálásában?

Az ukrán Haza frakció képviselői a parlament elé tárták a törvényjavaslatot, amely büntetőjogi felelősségre vonná azokat, akik a kettős állampolgárságukra vonatkozó információkat eltitkolják. A törvénytervezet egyben javaslat is a kettős állampolgárság betiltására Ukrajnában.
Az ukrán képviselők indoklása szerint amellett, hogy az ország keleti és déli részén több százezren rendelkeznek orosz állampolgársággal, az ország nyugati részén sokan európai uniós útlevéllel rendelkeznek, ami fokozott nemzetbiztonsági kockázatot jelent.
Emlékeznünk kell arra az "ukrán ellenzéki tüntető" estére, akiről napvilágot látott a videó, amin a Berkut emberei arra kényszerítik, hogy ruhátlanul ácsorogjon kicsit a hóban (miután Molotov-koktéllal dobálta a rendőröket). Elfogása után kiderült, hogy egy szót nem tud se ukránul, se oroszul, a rendőröknek angolul kellett beszélni hozzá, hogy az alapvető utasításokat megértse.
Látható, hogy az európai uniós útlevél ma egyre több országban jelent biztonsági kockázatot. Hazánk pedig cáfolhatatlanul részt vesz Ukrajna felforgatásában. Nem véletlen, hogy a kettős állampolgárság kérdése az ukrán zavargások előtt lett újra elővéve: ki tudja, hány britnek, németnek állítottak ki a magyar hatóságok magyar papírokat, rajta kárpátaljai adatokkal?

http://www.hidfo.net/2014/02/10/magyarorszag-volt-trojai-falo-ukrajna-destabilizalasaban


Teljes készültségben az ukrán terrorelhárítás


Alig pár napja történtek személycserék az ukrán SZBU nemzetbiztonsági szolgálat vezetésében, mostanra az ország terrorelhárítási egységeit teljes készültségbe helyezték az SZBU utasítására. A hivatalos indoklás szerint több névtelen fenyegetés is érkezett főbb infrastrukturális csomópontok, beleértve a repterek és atomerőművek elleni robbantásos merényletek elkövetésére.
Az SZBU vasárnapi bejelentése szerint számítani kell a közbiztonságot súlyosan fenyegető terrortámadásokra, szélsőséges esetben országos áramkimaradásokra. Elmondásuk alapján a közösségi hálókon megszaporodtak olyan felhívások, amelyek fegyverraktárak elfoglalására, kormányépületek blokád alá vonására szólítják fel a tüntetőket.
Korábban az Európai Unió által pénzelt terroristák atomerőművek felrobbantásával fenyegetőztek, emiatt a hatóságok kénytelenek voltak szigorítani az erőművek biztonsági őrségét. Nincs kizárva, hogy a nyugati "pártfogók" amiatt uszítják a tüntetőket fegyveres testületek által őrzött létesítmények elleni támadásra, hogy így kellő mennyiségű civil áldozatot biztosíthassanak a nyugati jogvédő szerveknek, akik így humanitárius helyzetre hivatkozva nyilvánosan és nagyobb nemztközi támogatással avatkozhatnak be az ország belügyeibe.

http://www.hidfo.net/2014/02/10/teljes-keszultsegben-az-ukran-terrorelharitas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése