2014. június 7., szombat

Újra Sztálingrád lesz Volgograd

A rendszerváltásokkal együtt a volt Szovjetunió területén eltűntek a kommunizmussal, és a kommunista vezetőkkel összefüggő városnevek, helységnevek. Ez a lehetséges lépés nem kommunista visszarendeződés - ahogy Putyin fogalmazott - hanem a történelmi értékek megőrzése. Érdekes, hogy a második világháborút megfordító döntő állomás volt a sztálingrádi csata - miközben nincs is ilyen város. Ez a jelentős ütközet a "sztálingrádi csata" néven vonult be a történelemkönyvekbe. Ahogy a nyugat egyre inkább igyekszik kisajátítani a harmadik birodalom feletti győzelmet, úgy kezdi Oroszország is előtérbe helyezni saját történelmi szerepét.
hidfő.net/sztálingrád
A sztálingrádi csata volt minden idők legvérésebb városi összecsapása. A város lakosságából mindösszesen ötezer ember élte túl.
Két városi képviselő aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy lehessen népszavazás az ügyben, Volgográd legyen e újra Sztálingrád. Putyin szerint nem kell ide aláírás gyűjtés, a lakosoknak joga van ezt eldönteni, ő beleegyezik a népszavazásba. Ha Sztálingrádban akarnak élni, akkor éljenek Sztálingrádban.
Putyin elnök már egyszer kifejezte nemtetszését amiatt, hogy azt a második világháborút, amelyet a Vörös Hadsereg megnyert, és amelybe az Egyesült Államok már csak akkor lépett be, amikor a német birodalom vészesen meggyengült az orosz fronton, a nyugat újabban igyekszik teljesen kisajátítani, és átírni a történelmet. A Szovjetunió 22 millió fiatal katona életével fizetett a győzelemért, és még egyszer ennyi civil halottal. A Volgától nyugatra elvesztette minden iparát, infrastruktúráját, néhány terület teljesen elnéptelenedett. Egész falvak férfi lakossága halt ki. Az oroszoknak nem kell bemutatni, hogyan kell áldozatot hozni az önállóságukért. Mint ahogy a most Új Oroszországban harcolóknak sem kell ezt bemutatni.
hidfő.net/volgograd
Sztálingrád - Volgograd ma, a város képét meghatározó monumentális emlékművel
 A város nevének visszaadása (népszavazás sikeressége esetén) nagyon komoly üzenet a nyugat számára, főleg a mostani ukrajnai helyzet kapcsán. Egyértelműen azt jelzi, hogy Oroszország kész a hidegháborús állapotokra, és kész újra szembeszállni a nyugattal, és megvédeni Oroszországot az atlantista hódítással szemben. De még egy nagyon komoly üzenete is van - éppen Sztálin neve miatt. Ha nem akar Gorbacsovokat a nyakára újra akik szétverik az országot, akkor visszatér a sztálini birodalomépítő elvekhez, és soha nem lesz többet cionista vagy szabadkőműves az orosz kormányban. Tenni fognak róla.

http://www.hidfo.net/2014/06/07/ujra-sztalingrad-lesz-volgograd

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése