2008. október 21., kedd

Veszélybe került az olimpiai falu építése


The Times
A brit lap értesülései szerint elképzelhető, hogy a csőd szélére került bankok megsegítése után a 2012-es londoni olimpiai falu építéséhez is költségvetési támogatás szükséges.
Az eredeti tervek szerint az olimpiai játékok színhelyét jelentős részben magánvállalkozások építették volna, és az állam csak a költségek csak kisebb részét biztosította volna. A gazdasági válság miatt azonban a tervezettnél akár 900 millió fonttal több költségvetési forrás bevonására lehet szükség a létesítmények felépítéséhez.A The Times információi szerint a héten Boris Johnson, London polgármestere tárgyalásokat kezdeményez a kormánnyal. A megbeszélések célja annak tisztázása lesz, hogy hogyan lehet a költségvetésből elkülöníteni az olimpiai létesítmények felépítéséhez szükséges pluszpénzeket.
Bár az eredeti tervekhez képest jóval kevesebb szobát építenek a sportolók számára, az olimpiai falut még így sem lehetséges állami pénzek bevonása nélkül befejezni, mint ahogyan azt eredetileg tervezték. A kivitelezési munkákat koordináló bizottság elnöke szerint ha nem sikerül belátható időn belül újabb befektetőket találni, akkor elkerülhetetlenné válik, hogy közpénzeket vonjanak be a létesítmények építésébe. Ha így alakul - írja a The Times -, akkor a brit kormány a bajba jutott bankokhoz hasonlóan az olimpiai falut is állami tulajdonba veszi.

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/politics/article4974688.ece

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése