2010. november 11., csütörtök

Kadarkúti Égi üzenet - 82. Égi üzenetek - Szűzanya tanítása: "Legyen meg a Te akaratod..."

ÉGI ÜZENET 2010.11.10.
Szűzanya: Legyen meg a Te akaratod…
Szűzanya: Édesanyai szeretetem összes melegével köszöntelek benneteket. köszönöm hűségeteket és kitartásotokat, hogy minden szerdán itt vagytok. Ma a „Miatyánk” 3. kéréséről lesz szó: „Legyen meg a Te akaratod, amint a Mennyben, úgy a földön is.”
Mielőtt kifejteném előttetek, mit is jelent ez a kérés, két emberi példát állítok egymással szembe. Ugye Istent a földi apához szoktuk hasonlítani?
  1. Lacika negyedikes, továbbtanulás előtt álló gimnazista. Édesapja valamikor orvos szeretett volna lenni, hogy segíthessen a beteg embereken. Sajnos az anyagi nehézségek ezt megakadályozták, így aztán adminisztrátorként dolgozik. Már régóta dédelgeti magában a gondolatot, hogy ha neki nem sikerült, majd fia orvos lesz. Laci viszont egészen más képességekkel rendelkezik. A műszaki dolgok érdeklik, már kicsi korától mindent szétszed, összeszerel. Megjavítja az elromlott villanykapcsolót, TV-t, magnót, CD lejátszót, nagyon ügyes keze van. Mikor eljön a pályaválasztás ideje, kijelenti, hogy ő valamilyen szerelő szakmát választ. Kemény összeütközésbe kerül apjával és az erőszakos ráhatásra orvosi egyetemre jelentkezik. Se kedve, se tehetsége nincs hozzá.
  2. Kriszti 25 éves gyógypedagógus, aki szüleivel lakik. Van két öccse meg egy nővére. A nővére már családot alapított, két kislánya is van. Édesapja tanár, anyja óvónő. Vallásukat gyakorló, jó keresztények és gyermekeiknek is ilyen nevelést adtak. Ennek ellenére Kriszti már 13 éves kora óta hajlamos a kicsapongásra. Szülei nem engedték neki a kacér, kihívó öltözködést, a fiúkkal csavargást, diszkózást. Nehéz harcot kellett vívni vele, de gyakori meggyőző beszélgetéssel, sok türelemmel és szeretettel sikerült megőrizni őt a rossz társaságtól. Pár hónapja van egy barátja, aki autószerelő, szorgalmas, barátságos fiatalember. Sajnos ateista családból való és az apja alkoholista. Odajár hozzájuk mindennap, így az egész családnak alkalma volt alaposan megismerni. Krisztivel leültek a szülei és figyelmeztették e kapcsolat hátrányaira: műveltségi szintkülönbségre, a hitetlenségére és hogy az alkoholizmus örökölhető. De minden hiábavaló volt. A fiatalok teljes szívből szerették egymást. A szülők megértették, nem szakították szét a fiatalokat és egy boldog házasság lett belőle, polgári és egyházi esküvővel. Az ifjú férj olyan szerelmes volt, hogy képes volt alkalmazkodni új feleségéhez. Letette az érettségit és minden vasárnap ott volt a szentmisén Krisztivel. Megkeresztelkedett, megbérmálkozott már az esküvő előtt és egyre közelebb került Istenhez.
Vizsgáljuk meg a két példát! Lacika vagy Kriszti szülei hasonlítanak jobban a Mennyei Atyához? Nyilvánvaló, hogy Kriszti szülei. A fiú szüleinek és Krisztiének is megvannak a terveik, van akaratuk gyermekükkel, de míg Laci apja ezt az akaratot erőszakosan, kényszerítve hajtja végre, addig a leány szülei vigyázva, bölcsen nevelik és nyesegetik gyermeküket, de közben meghagyják szabadságát.
Mindez még inkább igaz Istenre, mert Ő üdvösségeteket, boldogságotokat akarja. Különböző adományokat, tehetségeket ad, amelyek közül egyik legnagyobb ajándék a szabadság. Arra hív titeket, hogy szabad akaratotokkal élve az Ő képmásaivá váljatok. Amikor a „Miatyánkban” azt mondjátok: „Legyen meg a Te akaratod”, arra kéritek Istent, hogy minél előbb valósítsa meg a szeretet, béke, öröm uralmát a javatokra, tehát, hogy adja meg már itt a földön az örök élet boldogságát. Ezt az isteni akaratot sokan nem képesek felfogni. Biztos, hogy jót akar nekem Isten? –kérdezik. Hiszen nem akarja, hogy gazdag legyek, hogy élvezzem a szabad szerelmet, hogy hatalomra, hírnévre tegyek szert. Bizony nem, mert a dúsgazdagság, a paráznaság, a hatalom és hírnév mámora a lelketeket lealacsonyítja és a gonosz martalékává teszi. Ezért kell kérnetek az Úr imájában Isten akaratát, hogy egyrészt megtisztítsa, megnemesítse földi életeteket, másrészt üdvözítse lelketeket.
Amikor azt mondjátok: „Legyen meg a Te akaratod”, akkor nem arról van szó, hogy Isten megtehesse azt, amit akar, hanem, hogy ti megtehessétek, amit Isten akar. Ugyanis Istent senki nem akadályozza meg terve megvalósításában, viszont veletek szembeszáll a Sátán, nehogy már mindenben Istennek engedelmeskedjen lelketek. Ezért van szükségetek Isten akaratára, az Ő segítségére és támogatására, mivel saját erejéből senki sem erős, de az Isten kegyelmében és irgalmában biztonságban van. Szent Fiam, Jézus a vérrel verejtékezése alatt rávilágított erre, hiszen akkor emberi gyengesége kerekedett felül benne, és így szólt: „Atyám, ha lehetséges, múljék el tőlem e pohár. Mindazonáltal ne az Én akaratom legyen meg, hanem a Tied!”(Mt.26-39) Másutt pedig ezt mondja: „Nem azért szálltam alá az égből, hogy a saját akaratomat tegyem, hanem annak akaratát, aki küldött engem.”(Jn6,38) Ha Jézus Krisztus követői vagytok, nektek is így kell gondolkozni, engesztelő Gyermekeim.
A „Miatyánk” 3. kérésének második fele így szól: „…amint a Mennyben, úgy a földön is.” A testetek a földből, a lelketek az égből van, vagyis föld és ég vagytok. Tehát azt kéritek a „Miatyánk”-ban, hogy mind a testben, mind a lélekben legyen meg Isten akarata. Gyermekeim! Állandó harc van a test és lélek között. míg a lélek azt keresi, ami mennyei és isteni, a test a földi és világi dolgok után sóvárog. Ezért hangsúlyozottan kérjétek, hogy mind a lélekben, mind a testben Isten akarata teljesedjék. Pál apostol is kifejti: „A test a lélek ellen vágyakozik, a lélek a test ellen. E kettő ellenkezik egymással, hogy ne azt tegyék, amit akartok.”(Gal 5,17-22) Ezt a kérést, hogy Legyen meg a Te akaratod, amint a Mennyben, úgy a földön is.” úgy is felfoghatjátok, hogy könyörögjetek egyaránt, hogy Isten akarata valósuljon meg a „földiek”-ben, akik közömbösök, hitetlenek, ellenségeitek, üldözőitek, de valósuljon meg a mennyeiekben, tehát bennetek és a hozzátok hasonlókban.
Ezt a félmondatot: „amint a Mennyben, úgy a földön is”, akár hozzágondolhatjátok az 1. és 2. kéréshez is. Ugyanis mikor mondjátok: „Szenteltessék meg a te neved, akkor kívánhatjátok, hogy Isten neve a legszentebb legyen az ég és föld lakói előtt mindenkor. Amikor így imádkoztok, hogy jöjjön el a Te országod, akkor kérhetitek, hogy igazak és bűnösök szívébe egyaránt szülessen meg Isten Országa és így a bűnösök is igazak lesznek.
Kicsinyeim! Nem egyedül jöttem, kicsi Fiam itt van az ölemben. Kezében tart egy nagy mennyei mérleget, két aranyszínű serpenyője van. Apró emberkékkel van tele. A jobb serpenyőben kevés, fehér ruhába öltözött ember van, a bal serpenyőben rengeteg fekete ruhás ember. Most a kis Jézus megszólal: „Drága Kistestvéreim. Azért hoztam ezt az égi mérleget, hogy megmutassam nektek a szomorú valóságot. Míg beszélek hozzátok – ha nem is láthatjátok –hullik a könnyem. A fehérruhás emberek azokat a teremtményeinket jelképezik, akik Atyám akarata szerint élnek és kívánják, hogy az Ő akarat teljesüljön mindenkiben. Ők az egész földkerekségen csak néhány millióan vannak. A feketeruhások is a Mi teremtményeink, de ők mennek a saját akaratuk szerint, a gonosz megkötözi lelküket, temérdek bűnük befeketíti őket. Ők több milliárdan vannak. Így a bal serpenyő egészen lesüllyed. Meg kell változni ennek a tragikus aránynak, mert ha így maradna, az emberiség nagy része a pokolba hullana. Segítsetek, drága áldozatos, engem szerető Testvérkéim! Engeszteljetek, imádkozzatok, hozzatok sok áldozatot, hogy ők is megtérve, megbánva bűneiket a Mennyei Atya akarata szerint élhessenek.”
Most eltűnik a mennyei mérleg és Kisfiam Szent Szíve a ruha alatt ragyogni kezd és gazdagon ontja kegyelme és irgalma sugarait felétek. Jobb kicsi kezét felemeli és megáld benneteket. Én is, édesanyai lángoló szeretetemmel megáldalak benneteket az Isten akartában való teljes ráhagyatkozás lelkületével az  Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése