2011. november 15., kedd

Eddig már húszan fagytak meg - Vissza a kilakoltatási moratóriumot!

hozza összefüggésbe a fejleményt. Emlékeztet arra, hogy az Otthonvédők nyár óta követelik a kilakoltatási moratórium visszaállítását az emberélet védelmében. Az elmaradt intézkedés miatt jelenleg is több kilakoltatás van folyamatban, köztük több gyermekes családoké – írják.
Az MSZF emlékeztet arra, hogy tavaly télen – a szükséges állami intézkedések elmaradása miatt - több mint négyszázan fagytak halálra a szabad ég alatt, illetve saját fűtetlen otthonukban.
Az idén október 8. óta kihűlt emberek közül 17 férfi és három nő. Tizenhatan a szabad ég alatt lelték a halálukat, négyen pedig fűtetlen otthonukban hűltek ki végzetesen.
Kiadta: MSZF SZK - mszfszk.hu

Tegnap elfogadták: A szegények mától bűnözők


A parlament ma este 6 óra tájban elfogadta azt a törvényt, aminek értelmében a hajléktalanság börtönbüntetéssel sújtható. A rendelkezés december 1-től lép hatályba, addig kéne kb 5000 férőhelyet varázsolni Budapesten, hogy a börtönbevonulás mellett legyen más alternatívája a hajléktalanoknak.
Jelenleg a budapesti hajléktalan ellátás 120%-al fut, férőhely nincs nagyon, a szállókon ellenben csótány és bűnözés igen. De ez nem érdekli a törvényhozókat, ahogy a Fideszesek a parlamenti vitában fogalmaztak rend kell. Ahogy mi fogalmazunk velük szemben, a rendet nem lehet megenni. A rend nem hoz vissza senkit a társadalomba, a rend jó dolog, de nem old meg mindent, és biztosan ez egyedül nem segíti a legszegényebb emberek helyzetét. Mellesleg pedig azt az adatott is figyelmen kivül hagyták, hogy 3-szor annyiba kerül a börtönben egy ember ellátása, mint a lakhatási támogatása, miközben több ezer üres önkormányzati lakás van Budapesten. A magyar törvényhozás nem mondott ki mást, ma Magyarországon a törvény előtt nem vagy egyenlő anyagi helyzetedre nézve, akinek nincs lakása az annyit is ér. Ez a törvény ugyanis beleillik a Józsefvárosi rendeltek sorába, ahol bebizonyosodott, nem az számit, mit csinálsz, hanem ki vagy. Ez a törvény ugyanis nem egy cselekményt büntet, hanem magát a hajléktalanságot, szépen körülírva. Ma Magyarországon törvénybe lett iktatva a feudális előjogi rendszer, és a szegények kriminalizálása. Ma Magyarországon büntetendő, ha nincs lakásod! Reszkessetek devizahitelesek!
Végezetül pedig itt a szégyenfal, ezek az emberek azok, a Jobbik, és a Fidesz képviselői akik azt mondják, szegénynek lenni bűn! Akik úgy küldenék börtönbe az utcán élő hajléktalanokat, hogy alternatívát nem tesznek le vele szemben. Akik elfogadják, a hajléktalanok kerüljenek börtönbe, de abban nem segítenek, hogy ezt elkerüljék! Akik börtönnel büntetnek alternatívát viszont nem adnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése