2012. január 4., szerda

Fegyverben a vadnyugaton

Elszörnyedve tudósít a fősodratú méda a világ minden részén az elsőként a CNN által közölt hírről. Hápognak mint egy frissen tömött kacsa és nem értik. Minek ez a sok fegyver? Érthetetlen, érthetetlen!
Minden pisztoly vásárlásánál és államonként eltérően a puska vásárlásnál is egy azonnali háttérellenőrzést kell végezni, ami a vevő bűnügyi előéletének és pszichiátriai kezelésének ellenőrzését jelenti. Ezek az ellenőrzések a fegyverboltokban történnek. Egyes államokban, mint itt Kaliforniában egy tíz napos
 "várakozási idő" van előírva, nehogy az ember hirtelen felindulásból elrohanjon a boltba, aztán a bankigazgatót percekkel később agyonlője egy kilakoltatási eljárás esetén. Magán eladáskor, használt fegyver esetén más a törvény, tehát azokat nem tudják ellenőrizni, akárhogy is próbálják, rokon esetében pedig elő sincs írva. NICS Firearm Background Check a pontos neve ennek a háttér ellenőrzésnek.
Most néztem az FBI oldalán az 1998 november és 2011 novembere közötti táblázatot, amiben a múlt havi adat nem szerepelt, s ezek szerint az összes háttér ellenőrzés: 138 035133, azaz százharmincnyolcmillió-harmincötezer-százharminchárom.
Nincs ehhez hozzáadva a decemberi mennyiség, mivel a cikk írásakor nem volt még ismert, de a novemberi szám: 1 534 414.
Csúcsot döntött a Thanksgiving - Hálaadásnap - utáni Black Friday - fekete péntek -, amikor 129 166 háttérellenőrzést végeztek.  
Szenteste előtt, december 23-án 102 222 volt a napi ellenőrzés, ami hozzájárult a Karácson előtti hat nap összesített 500 000-es teljesítményéhez.
A Karácsony utáni számok hamarosan nyilvánosságra kerülnek, amiben magam is érintett vagyok. A szabadság iránti szeretetem annak megvédésére szólított, és kénytelen voltam Obamának még egy év végi üzenetet küldeni: az utolsó filléremet is fegyverre költöttem!
A gágogó libák a fősodratú médiákban nem értik, hogy ez nem más, mint egy ÜZENET? Dehogynem értik, csak hazudnak, mellébeszélnek, és tagadják, hogy igenis be vannak rezelve. 
Obama megválasztása alkalmából óriási fegyvervásárlás kezdődött. Ez egy üzenet a demokráciának, hogy a szabadságjogokat megvédjük! Most, hogy Obama esetleg újra lesz választva és megszigoríthatja, vagy inkább eltörölheti a szabadságjogokat, ismét üzen a nép. Érdekes ugye, hogy a demokráciában nincs szabadság, vagyis nincs jövője a szabadságnak a "szabadság hazájában"?
Amitől a magyarországi AVH-t és TEK-et kiverné a hideg veríték - az Athena Intézet pedig egyenesen sírógörcsöt kapna és pánikszerűen csomagolna a bőröndjébe -, és amit egy egész fegyverarzenálnak minősítenének, az itt az éjjeliszekrényemben megtalálható.
Muszáj volt vásárolnom egy pisztolyt és néhány felső részt az M4-es puskámhoz, de csak karácsony után vettem meg, tehát ezzel is bővült a statisztika. Ami nincs benne a statisztikában az az, amikor több fegyvert egyszerre vásárolnak, mint például amikor egy pisztolyt két puskával vettem. Ezek mind egy dokumentumon vannak, tehát egy vásárlásnak minősülnek a kimutatásban. Minden ötödik vásárlás minimum három fegyvert jelent, egyharmaduk során pedig legalább kettőt vesznek. 
Ma van az első fordulója a "Republikánus" elő-választásoknak, ami Iowa államban történik. Dr. Ron Paul vezet idáig, de a fősodratúak mindent megtesznek, hogy a cionisták győzzenek. Ha ez sikerül nekik, akkor az eddigi számok csak növekedni fognak.
Egy vers jut az eszembe: "még kér a nép!"

A fegyverek növekvő számú vásárlásával fordított arányban jelentősen csökkent a bűnözés Amerikában! Magyarországon sem ártana bevezetni a "Castle doctrine" törvényt.
Mint ahogy azt már jeleztük, decemberben a magánszemélyek fegyvervásárlása minden eddigi várakozást felülmúlt az Amerikai Egyesült Államokban. A novemberi csúcs, amire a CNN hírcsatorna is felhívta a világ figyelmét, az a fegyvervásárlásokat kötelezően kísérő úgynevezett NICS Háttér Ellenőrzés volt. Ez több mint másfél millió, pontosan; 1.534.414 esetben történt meg az Egyesült Államokban.
Ezt a rekordot 2011 utolsó havában majd 2 millió, vagyis; 1.862.327 Háttér Ellenőrzéssel döntötték meg az amerikaiak. A 2011 évi fegyvervásárlások száma pedig összesen, 16 és fél millió, vagyis pontosan; 16.454.951 volt az USA-ban. De vajon mit is rejtenek ezek a nyers, bár kétségkívül figyelemre méltó számok?
Először is, amióta a színes bőrű elnök Obama ül az Amerikai Egyesült Államok elnöki székében, az elmúlt évben a fegyvervásárlások száma mindössze csak két hónapban volt 1 millió alatt. A novemberi és decemberi hónap pedig mindig is felül múlja az egész évi átlagot, mert a nép ajándékba vásárol fegyvereket szeretteinek, a legtöbbet Karácsonyra.
Az állampolgárok fegyvertartása és szükség szerinti fegyverviselése az Egyesült Államokban az alapvető emberi szabadságjogok közé tartozik, és ha valaki ezeket a jogokat csorbítani, kurtítani, netán eltörölni akarja, annak komoly ellenállással kell szembenéznie Amerikában. A számok magukért beszélnek.
A fegyverek ilyen magas számú vásárlásának meg is van az eredménye, amire bizony felhívom a figyelmét minden felelős magyarországi tényezőnek is: éspedig konkrétan arra, hogy a fegyverek növekvő számú vásárlásával fordított arányban, jelentősen csökkent a bűnözés Amerikában! És legfőképpen az erőszakos bűncselekmények száma esett vissza. Los Angeles megyében például, az 1962-es szintre csökkent.
Ez lett az eredménye annak, hogy a nép felfegyverkezett. A magyarországi cionista agitátor, az Athena Intézet bizony akár a feje tetejére is állhat, ezen a tényen akkor sem változtathat; az amerikai nép felfegyverkezett, következésképp erőteljesen csökkent a bűnözés. A számok valóban magukért beszélnek.
De a másik oldalon maga a törvény is megteszi a magáét, és (legalábbis ebben) az állampolgárt védi a bűnözőkkel szemben. A komoly erőszakos bűncselekmények elkövetőit, különös tekintettel a már harmadjára visszaesőkre (ez az ottani három csapás törvény, csak sokkal hatékonyabb - a szerk.) - életfogytiglanra ítélik, ami általában 25 év.
Így tehát a törvény és a jog két oldalról is védi a becsületesen dolgozó és törvényesen gyarapodni kívánó törvénytisztelő állampolgárt. Az egyik oldalon ez a bűnüldözésnek és az igazságszolgáltatásnak a feladata, a másik oldalon pedig az állampolgárok valódi jogos védelmének a törvénybe foglalt biztosítása; a "Castle Doctrine" törvény, mely magyarul lényegében azt jelenti; "Az én házam, az én váram!"
Amely törvény a jogos fegyvertartással, fegyverviseléssel, és támadás esetén a fegyver szabad használatának a törvényes biztosításával szolgálja az állampolgárok biztonságát, és szabadságát.
Konkrétan:
A "Castle Doctrine" törvény a gyakorlatban azt jelenti, hogyha valaki erőszakkal betör házunkba, erőszakkal fenyeget vagy megtámad minket vagy szeretteinket, s erőszakkal, vagy erőszak fenyegetésével testi épségünkre tör, vagy akár a vagyonunk, vagy szeretteink vagyonát el akarja rabolni, ezen támadó ellen fegyverrel védhetjük meg magunkat és szeretteinket is.
(Magyarországon sem ártana bevezetni ezt a "Castle doctrine" törvényt. Az, aki ismeri a vidék állapotát nagyon is egyet fog érteni velünk. - a szerk.)
Sok államban ez a törvény kiterjed akár a szomszédainkra, vagy pedig minden erőszakos támadást elszenvedő ember fegyverrel való megvédésére is. Ezért tudtam én is egy autókat fosztogató bűnözőt fegyverem segítségével megállítani és feltartóztatni a rendőrség kiérkezéséig. A rendőrség ezután meg is köszönte a bűnöző elfogásában nyújtott segítségemet.
(Ez Magyarországon sem teljesen ismeretlen. A "Jogos védelem" fogalma kiterjedhet más megtámadott személy megvédésére is. Csak a jelenlegi magyarországi jog eszközt vagyis fegyverhasználatot nem biztosít ennek a cselekvésnek a véghezviteléhez. - a szerk.)
Ha lehetne Magyarországon is úgy vásárolni fegyvert, mint Amerikában, hogy végre megvédhessék magukat az emberek a bűnözők ellen, akkor azt az árak szinkronba hozásával lehetne megkezdeni. Mert hogyan is lehetséges az, hogy Magyarországon háromszor annyiba kerül az önvédelmi fegyver, mint Amerikában?
Egy Glock 17-es Amerikában, a San Diego glockstore.com oldalon 500 dollárba kerül. Magyarországon Judapesten pedig 1000 dollár az ára,  holott, ezt a fegyvert (Gaston Glock) egy osztrák cég gyártja. Ausztria azért közelebb van Magyarországhoz, mint Amerika.
De érdemes böngészni Kaliforniában a fegyverhirdetéseket is. Egy sörétes puska, a svéd Mossberg gyártmánya, 379 dollár, plusz áfa és regisztrációs díj. Tíz napos várakozási idő után hazavihető, bruttó 445 dolláros áron. A neve; "Model 500 Tactical Persuader", ami "taktikus meggyőzőt" jelent. (Jó név - a szerk.)
Érdekesség, hogy éppen egy ilyen fegyvert használt Karácsony napján az az egyedülálló fiatalon megözvegyült kisgyermekes anyuka is, aki kisbabáját és önmagát egy erőszakos betörő ellen védte meg úgy, hogy közben a rendőrséggel beszélt telefonon, mialatt az erőszakos betörő a bejárati ajtajának a felfeszítésével próbálkozott.
Amikor az anyuka azt kérdezte a rendőrségi ügyeletestől, hogy mit tegyen, lelője-e a betörőt, vagy hagyja, hogy behatoljon a házba, akkor az ügyeletes azt válaszolta; "Tegyen, amit a kisbabája érdekében tennie kell! Lője le, ha szükséges."
És amikor a betörő az édesanya figyelmeztetése ellenére betört a házba, a kisgyermekes édesanya rövid úton tényleg lelőtte.
Itt látható a Glock 17 és 19-es modell, az ára; 539 dollár plusz áfa, plusz regisztrációs díj. Ez Los Angelesben 600 dollár összesen! Ezen a hirdetésen minden fegyver alkalmazható az erőszakos bűncselekmények sikeres elhárítására.
Megakadályozhatók vele a rablások, a nemi erőszak és a kilakoltatási bűnözést is sikeresen el lehet hárítani a fegyver alkalmazásával.
Spárta vezére Leonidasz, a Tthermopüliai szorosnál a következőt válaszolta a hódító Perzsa király követeinek:
"MOLON LABE" -"Gyere és vedd el"!
Ezt kell válaszolni minden hódítónak. Gyere ide és vedd el, ha tudod! Bár a magyar nép ma még fegyvertelen. Ma még nem tudja sikeresen megvédeni önmagát. Ma még...
Üdvözlet a vadnyugatról!
Kitartás!
Kiss László
USA

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése