2012. február 25., szombat

Előrevetített PIIGS fosztogatás: 3233 tonna arany

Bár a fővonalas médiában nem sokat hallani róla, az elmúlt 48 óra legfontosabb híre kétségkívül az volt, hogy szuverenitása és még néhány számára fontos dolog elvesztése mellett, a görög lakosság aranykészletének is búcsút mondhat hamarosan, méghozzá teljesen törvényes módon, hiszen az ország élére felülről, választások nélkül elhelyezett bankár vezetők önkényesen megváltozatták az alkotmányt, ami ezt a lépést lehetővé teszi. Az új alkotmány feljogosítja az ország hitelezőit (értsd: fizetésképtelen európai bankok), hogy megszabadítsák Görögországot aranytartalékától, ami az Arany Világtanács adatai szerint legalább 111,6 tonnát jelent.
A kör bezárul, az európai periféria banki intervenciója elérte célját: az arany elkobzását. Mégis mennyi aranyat rabolhatnak a banki oligarchák? (Hihetetlen mennyi weboldal gondolta, hogy az arany érinthetetlen, mivel azt regionális és országos bankok őrzik és ezért olyan erős az euró. Sajnos nem így van és erre nem is kell más bizonyíték, mint az arany várható lefoglalása és átvándorlása olyan országokba, ahonnan az soha többé nem tér vissza.)
Ahogyan azt az Arany Világtanács legújabb adataiból láthatjuk a PIIGS országok, akikre valószínűleg a görögökéhez hasonló sors vár, várhatóan 3234 tonna aranytól lesznek kénytelenek megválni, ha a fenti lépés valóban bekövetkezik. Erre annál is inkább megvan az esély, mivel a várható alkotmánymódosítások a következő fontos lépés, a magánkézben lévő aranybefektetések beszolgáltatásának elrendelését is nyilván megkönnyítik majd.
Mennyi pénzről beszélünk? Mai áron körülbelül 185 milliárd dollárról (138 milliárd euró). Természetesen mire a piac észbe kap, és rájön mi történik, a sárgafém spot ára sokkal magasabb lesz. Az is lehet persze, hogy sokkal alacsonyabb, értsd rögzített, hiszen az aranypiac nem tudni meddig lesz még nyitott, amikor is visszatérnek a Roosevelt féle aranyelkobzás és árrögzítés napjai.
Az alábbi táblázatban a 40 legtöbb arannyal rendelkező ország aranykészletét láthatjuk tonnában és tartalékuk százalékában. Szegény Írország mindössze 6 tonnájával lecsúszott a listáról. (Magyarország 3 tonnájával pedig…)

Forrás: ZeroHedge


"Korlátozott szuverenitás" - 160 német adóbehajtó megy Görögországba


Korábban bejelentettük, hogy a görög államiság megszűnt létezni. Ez az elsőre furcsának tűnő kijelentés nem alaptalan, és a közeljövő eseményei ezt sorra igazolni fogják. Az Európai Unió nem bízza a nép soraiból kiemelkedő politikusokra a leigázott ország vezetését, mert a folyamat előbb-utóbb nyílt terrorba torkollik, és a hazai politikusok nem fogják azonnal teljesíteni a parancsot.
A demokratikusnak látszó szerveződések szintén megszűnnek demokratikus látszatúnak lenni, erre jó példa az a közelmúltban történt szavazás, ami után több mint 40 görög politikust zártak ki saját pártjából, mert vezetői utasításra nem volt hajlandó megszavazni az újabb hitelcsomagot. Nem kell ezen meglepődni, elvégre nem a páholymester "tanácsai" szerint jártak el.
Hétfőn egy cikket fognak közölni a német Wirtschafts Woche magazinban, ami arról ad jelentést, hogy 160 német "pénzügyi szakértő" utazik Görögországba. Állítólag azért, hogy "megerősítsék a görög adózási mechanizmust". A német pénzügyminiszter természetesen tompítani akarja az éleket azzal a kijelentéssel, miszerint többen közülük beszélnek görögül...
Hogy miért utaznak oda valójában? Mert Brüsszel nem bízik abban, hogy a görög pártok az országgyűlési választások után is tartják magukat a megbeszéltekhez. Görögországban kegyetlen adóemelések lesznek, és a várható újabb tiltakozási hullám miatt készülnek arra, hogy ne a hazai szakértőknek kelljen levezényelni a folyamatot. A német pénzügyminiszter szerint számolni kell azzal a lehetőséggel is, hogy az aktív szolgálatból visszavonult adóbehajtókat is visszaállítják a korábbi munkaviszonyukba.
Az idegen adóbehajtók azért lesznek Görögországba küldve, mert az Európai Bizottság egy jelentése szerint Görögországban az adóztatás folyamata különösen problémás. Ők akkor is brüsszeli utasítás szerint járnak el, ha a görög politikusok nem szavazzák meg a következő megszorításokat és az újabb adóemeléseket. Ezzel Görögország hivatalosan is gyarmattá vált. Már nem csak a hazai javak "elszívásáról" van szó, a közeljövőben be akarják majd vezetni a központi uniós adóztatást, ennek első lépése az, ami most Görögországban zajlik.
Ha a nép nem hajlandó tenni a jövőért, akkor minden uniós tagállam erre a sorsra jut. A központosított európai állam kiépítésének egy lépése ez, és Magyarországon is fel kell készülnünk arra, hogy az uniós diktatúra olyan adóbehajtókat küld a nyakunkra, akik még csak magyarul sem tudnak.
Fenyvesi Áron

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése